Mehmet DUMAN

VARLIĞIMIZ ELAZIĞ İÇİN

Mehmet DUMAN

Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde kurucusu olduğum Anadolu spor gazetecileri derneği Elazığ şubesi başkanlığından ve genel merkez yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğimi mensubu olmaktan gurur duyduğum Hakimiyet gazetesinde sizler için paylaşmıştık. Daha sonrasında yönetim kurulu karar alarak derneğin fesih yolunu seçmiş, yaklaşık iki yıldır benim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın büyük çaba vererek Elazığ adını bir yerlere taşımak için gösterdikleri gayret elimizde kalmıştı. Nedenini soran çok eşimiz dostumuz oldu. Kısa ve öz olarak birkaç cümleyle gocunmadan çekinmeden açıklayabilirim düşüncesindeyim. Öncelikle Anadolu spor gazetecileri derneğinin kendi alanında Türkiye’de şubeleşmiş en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtebilirim.

Anadolu da görev yapmakta olan spor basınının kıymetli üyelerinden oluşan ve merkezi Bursa da bulunan bu derneğin genel merkez yönetim kurulu üyesi olmaktan da her daim gurur ve onur duydum. Duyduğumuz bu gururun ve onurun ilk kelimesi Elazığ olduğu için sahiplenmekten kaçmadık, koşmamıza ve gayretimize emin adımlarla devam ettik. Bu sürecin çeşitli dönemlerinde genel merkez yönetim kurulu toplantısını ve Elazığ adına eksikliği hissedilen projelerimiz Elazığ’ı tanıma ve tanıtma adına olsa da bize söz verenlerin önüne geçenleri unutmadık unutmayacağız.

 Uluslararası spor zirvesi toplantılarında Elazığspor adını hiçbir menfaat gözetmeden sponsorlar arasına yazdırırken hiç kimseden teşekkür beklemedik, yaptıklarımıza şaşıranların alkışına sığınmadık. Elazığspor ambleminin bu dev organizasyonlarda olmasının gururunu sadece biz yaşadık. Haberlerimize, hatta istifa haberlerimize bile defalarca aramamıza rağmen ses çıkarmakta sıkıntı yaşayan, telefonlarımıza çıkmayan, mesajlarımıza bakmayan görsel medya da kendilerini bulunmaz Hint kumaşı olarak görenlerin koltuk tedirginliklerini yüzlerinden biz okuduk. Kendi alanında Elazığ’da teşkilat olmanın gururunu ilk biz yaşadık. Elazığ’ a dönüp baktığımızda ise, birilerinin önünü kesme, birilerinin Elazığ ve Elazığspor’un sahibi olmadıklarını hatırlatma, birilerinin yapıştıkları koltukları kaptırmama, birilerinin kendilerine çalıp oynama senaryolarının önlerine geçme çabamız onların tedirgin olmasına sebep olsa da biz Elazığ’dan aldığımız güçle yolumuza devam ettik.

Spor taban birliği, spor derneği, hatta spor gazetecileri derneği adımız birilerinin gözlerine batarken biz önce Elazığ dedik. Toplantılara çağrılmadık, organizasyonlara davet edilmedik, onlar gibi Elazığspor’un bu günlere gelmesinde payımız olmadı. Adımız, bu dernekten aldığımız güçle Elazığ spor yönetim kuruluna aday listelerde ön sıralarda yer aldı. Elazığ için gayretimizi gören takdir etti, görmek istemeyenlerde hainlik krizine girdi. Koltuk ve basamak sevdamız hiçbir zaman olmadı. Tutkalla koltuk arasına yapışıp kalanlar gibi yerimizde kalmadık. Hankendispor a koştuk, Amatör futbolcular federasyonuna koştuk, Elazığ gazeteciler ve yazarlar cemiyetine koştuk, Hâkimiyet gazetesine koştuk, Tüfad a, saha komiserlerine, il futbol disiplin kuruluna koştuk, yetmedi Elazığ adına dizi filim ve sinema ya koştuk. Kültür ve sanat a koştuk.

Elazığ’ın 1985 yılındaki ilk festivalinde ilk gazetesi olan çayda çıraya koştuk. Elazığ kültür arşivinde bulunsun diyerek şiir kitabı yazdık, yarışmalara davet edildik, durmadık, yorulmadık. Kısaca, biz Elazığ için üzerimize düşeni fazlasıyla yaparken damdan düşmedik, egolarımızı tatmin etmek için gelmedik. Kimse bizi alkışlasın, tanısın diye gayret göstermedik. Takdiri bizden olanlara bizim gibi düşünenlere bıraktık, üzerimize almadık, Elazığ için kabul ettik. Evet, sevgili dostlarım, beni buradan okuyup destek olan herkese kucak dolusu sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Desteklerinizi gerek sosyal medyadan gerekse aramalarınızla fazladan hissediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Biraz dinlenip soluklanayım diye düşünürken Elazığ adına aldığımız bir daveti kırma dökme gibi bir huyumuz olmadığından kabul etmiş olduk. Kısaca bir yere nokta koyarken başka bir sayfayı açmış olduk.

Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneğinin Elazığ temsilciliği tarafımıza tevdi edilirken kıramayacağımız dost ve arkadaşlarımıza hayır diyemedik. Çıkarsız hizmetin her alanında varız dedik. Varlığımız Elazığ için dedik.

 Allah hayırlı etsin, çıktığımız bu yolda bizi utandırmasın duamızla sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.

Yazarın Diğer Yazıları