Mehmet DUMAN

ÜÇÜ BİR ARADA

Mehmet DUMAN

İlimiz takımları sezon sonunu geride bırakırken kendileri açısından bıraktıkları izler nasıl oldu isterseniz hep beraber bakalım. Öncelikle, Elazığspor’un neredeyse iki buçuk yıldan fazla bir süredir yönetim kurulunu oluşturan, listede ve karar defterinde sayıları fazla görünse de icraat makamı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan kişilere teşekkür etmek gerekir diyorum. Üç beş kişiyi geçmeyen Elazığspor yönetim kurulu bu dönemde ekonomik yönden belediyeyi arkalarına alarak gösterdikleri ekonomik savaşı her daim takdir eden birisi olarak aynı başarının sportif olarak gerçekleşmediğini söyleyebilirim.

Bunu şu sözlerimle destekleyecek olursam, bu takımın eski borçlarının ödenmesi için verilen çabanın, devam eden sezon içerisinde futbolcuların alacağı noktasında neden sürdürülemediğidir. Eğer bir takımda futbolcu alacağını düzenli olarak alabiliyor ve bir sorun yaşamıyorsa iki sezondur devam eden elini kolunu sallayarak Elazığspor’dan bonservisini ücretsiz alıp gitmeler de bu kadar yaşanmazdı diyorum. Çünkü bir takımın yeniden yapılıp meydana getirilmesi borçtan başka hiç bir şey değildir. O halde şunu açık yüreklilikle söylemekte fayda görüyorum ki Elazığspor’u yönetenler Sayın Belediye başkanının teveccühü ile burada olmasalardı ya da başka bir yönetim kurulu bu takımın başında olmuş olsaydı ekonomik olarak sağlanan girdiler bu kadar olur muydu merak ediyorum doğrusu.

Sözlerimin özü olarak, Elazığspor için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, icra dosyaları, UEFA’dan gelen cezaların kaldırılma çabaları, borçların düzenli olarak ödenmesi konusunda paranın yönetilmesi adına Ortada ki başarıyı kabul etmemiz ne kadar doğruysa, futbol takımının profesyonelce yönetilememesi de o kadar doğrudur diyorum.

Elaziz Belediye spor a baktığımızda ise, kim ne derse desin ortada bir başarı var ve bizimde bu başarıyı alkışlamamız gerekir. Sezon başında kurulan kadronun bu lig için ancak yeterli olacağı ortadayken lige kötü başlama, ligin alt sıralarına demir atma sıkıntımızı ortadan kaldıran Alaattin hoca ve ekibine teşekkür etmemiz gerekir diyorum. Tabiri caizse yürümekte sıkıntı çeken hastayı ayağa kaldırıp yürütmüşlerdir. Son Tarsus maçından sonra Alaattin hocanın serzenişlerinden kimler ne kadar nasibini aldı bilemiyorum ama gerçek olan şu var ki bu takımın arkasındaki Ahmet Toprak gibi babayiğitleri de kutlamak gerekir diyorum.

Bir de ilimizi kadınlar basketbol birinci liginde temsil eden il özel idare takımına teşekkür etmek gerekir diyorum. Her ne kadar ortada geçmiş yıllara oranla bir başarı bir gelişmişlik yoksa da Elazığ sporuna kattıkları renkten dolayı teşekkür ettiğimin bilinmesini istiyorum. Sezon içerisinde bu takımla birlikte yatıp kalkan, çocuğu gibi bu takıma sahip çıkan Halis hocanın uzaklaştırılmasına nasıl destek vermediysek, sadece yenileri olsun torba dolsun anlayışı ile yapılan transferlerin ve hoca değişikliğinin geçmiş yıllara oranla bu takıma hiçbir katkı vermediklerini sezon sonunda hep beraber yaşamış olduk. Netice ye baktığımızda geçtiğimiz sezonlarda elde edilen başarının üstüne çıkılamamış ve yapılan transferlere verilen paralar boşa gitmiştir diyorum.

İlimizi bölgesel ligde geçtiğimiz sezon temsil eden iki takımdan birinin amatör kümeye düşmesi bizleri üzerken statü gereği yeni sezonda da Elazığ’ın iki takımla temsil edilecek olmasından dolayı Rüstem paşa sporun amatör ligde birinci olarak bu lige yükselmesi de sevindirmiştir bizi. Bura da dikkat etmemiz gereken konunun başında şu gelmektedir. İlimizin seçilmiş ve atanmışlarının bu takımlara olan bakış açıları değişmeli her takım için eşit mesafe korunmalıdır. Sezon içerisinde hiç kimsenin ziyaret etmediği bu takımların amacının Elazığ gençliğine ve Elazığspor’una hizmet olduğu unutulmamalı, deplasmanlara giderken dahi araç tahsisi konusunda zorluklar yaşayan bu takımlara ilk koşan Elazığ belediyesi ile il özel idaresi olmalıdır diyorum. Bu ligde mücadele eden bir çok takım şehir, belediye ve ilçe takımları olup belediye destekli mücadele ederlerken, geçtiğimiz sezon bu ligin en zayıf bütçeli ve tek köy takımı olan Hankendispor’un kimse kapısını çalmamış, bu zorlu maratona bu sezon yine bir ilk olarak Elazığ’dan Rüstempaşa mahallesinin takımı da dahil olmuştur. Kısaca şunu demek istiyorum destek varken, dua almak varken ayırımcılık yapmak bu şehrin kaderi olmamalıdır. Hayırlı ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmemizi temenni ederek saygılar sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları