Mehmet DUMAN

SENARYO

Mehmet DUMAN

Yazanlarla, oynayanlar aynı tipler olduğu için gerçekten sıkmaya başlıyor insanı. Kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sananlar, futbolun imparatoru görenler, egemenliğin kayıtsız şartsız kendilerinde olduğunu düşünenler, oturmuşlar divan zannettikleri dibi boş tabureye bir ayağının kırık olduğunun farkında bile değiller.

Futbol geçmişlerini biliyorum, birçoğu arkadaşımız, eşimiz, dostumuz. Hatta bir dönem bünyelerinde bulunan Futbol il disiplin kurulunda görev yaptığımı da söyleyebilirim. Şahin Şerifoğulları’nın bu camiaya neler kattığını ve neleri feda ettiğini biliyorum. Hiçbir zaman unutulmayacak ve yaptığı hizmetlerle adını İnşallah daha iyi yerlere taşıyacaktır diyorum. Şahin başkan, ASKF. Yönetim kurulu başkanlığından siyasete atıldığı için ayrılırken geride bıraktığı ekibi tasvip etmediğimi belirtmek isterim. Dostluğun baki kaldığı kadar, gerçeklerin takdirle olduğu gibi tenkit edilmeye de açık olması gerektiğini söylemek istiyorum. Geçen hafta sonu kendilerini bu camianın horozu görenler çay ocağı muhabbetiyle bir ödül programı düzenlemişler akılları sıra.

Bu kuruluşun diğer illerde düzenlemiş olduğu birkaç programa şahit oldum. Kıyaslama gereği bile duymadan eskilerden günümüze kadar süre gelen bir söz aklıma takıldı, “ körler, sağırlar birbirini ağırlar” işte bu söz aynen bizimkilerin aklındaki şeytanlığın ta kendisi olmuş. Birkaç arkadaşım amatöre verdikleri hizmetten dolayı haklı olarak bu ödülü hak ederken, amatör maçların kıyısından, köşesinden bile geçmeyenlerin hangi hizmeti ile bu ödüle layık görüldüklerini anlamadım. Örnek vermek cesaretini gösterecek olursak, yıllardır neredeyse tüm gazetelere, haftanın tamamına yakın maçlarını izleyerek analizini yapan Sami Türkmen hocam neden yok. Geçtiğimiz yıllarda televizyonlarda amatör spor programları varken bu programları kaldıranlar mükâfat verilircesine ödül alırken, geçtiğimiz sezon bal liginde mücadele eden ve tüm imkânsızlıklara rağmen ligde kalmayı başaran Hankendisporun hocası Erkan Aygün ismi niye yok. Sezonun takımı Rüstempaşa niye yok, yılın kulüp başkanı, yılın köşe yazarı, fotoğrafçısı, hakemi, gözlemcisi, futbolcusu niye yok.

Bakın beyler, tepeden inercesine meşgul ettiğiniz makamların değerini bu şekilde hovardaca kullanamazsınız. Bulunduğunuz makamların geçici olduğunu bilin. Kişisel kızgınlığınızı, kişisel kininizi bu şekilde kusamazsınız. Tarafsızlığınızı şaibe altına almayınız. Sizlerin bile maç izlemediği bir ortamda hiç maç izlememişlere verdiğiniz ödülün adını ne koydunuz bilemiyorum. Basketbol, Voleybol, diğer takım ve kişisel sporlarda ilimizi başarı ile temsil eden sporcu ve hocaları rüzgâr gibi üfleyemezsiniz. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, kendi adıma başkanı olduğum ASGD. Elazığ şubesi yönetim kurulundan üç arkadaşımın kendi paylarına düşen ödülleri hak ederek almasına olan mutluluğum fazlası ile kendime yeterken şubem adına teşekkür etmeyi de borç bilirim. Bu arada bir çift sözümde Elazığspor platformu diye bir listenin sosyal medyada açıklanmış olmasına. Elazığ da Anadolu spor gazetecileri şubesi olduğunu görmeyen sağır ve körlere olacak diyorum. Türkiye’nin bu anlamda tek ve en büyük sivil toplum kuruluşu olan ASGD. Elazığ şubesinden niye kimse bu listede yer almıyor anlamadım. Birbiri ile küs olanların, birbirlerini görmeye tahammülleri olmayanların, birbirlerinin kuyularını kazmakta geri kalmayanların oluşturduğu bu listede kaç tanesi Elazığspor’un kayıtlı üyesi acaba merak ediyorum. Kaç tanesi toprak sahanın tozunu yutmuş, çamurunda ter dökmüş, susuzluktan limona sarılmış, kışta kıyamette Mardin’de, Şırnak’ta deplasman maçlarında taşlara, sopalara siper olmuş merak ediyorum.

Kime danışıldı, nasıl oluştu, kim nereden, nasıl bu listeye davet edildi bir babayiğit çıkıp açıklasın bizde öğrenmiş oluruz, iki günlük yönetici olmakla listeye davet edilenlerin olduğu bu oluşumda Elazığspor için eşinden, aşından olanların unutulmaması gerekirdi diyorum. Kısaca, Elazığ da Elazığspor’un bitmesi gibi Elazığ’ın sporunu yönetenlerinde bittiğini de görmekteyiz artık diyebilirim.

Tarafsızlıktan uzak, hainlikte, adamcılıkta ön safta yer tutanların saltanatı nereye kadar sürecek muamması, şimdiden gündemde yer almaya başlarken, Allah Elazığ’ın yar ve yardımcısı olsun diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları