Mehmet DUMAN

ÖZEL İDARE VE SALON SPORLARI

Mehmet DUMAN

Geçtiğimiz hafta sonu tüm takımlarımızın yanında olduğumuzun işareti olarak, Mersin de Özel İdare bayan basketbol takımımızın Mersin Üniversitesi ile oynadığı maça gitmiştik. Maçın 4/3 periyodu bittiğinde, takımı adına 23 sayı üreten Mersin Üniversitesinin skor er oyuncusu Keya’nın beş faul hakkını doldurması ile oyun dışı kalması, maçın son çeyreği bitene kadar bir türlü üstünlüğü ele geçiremeyen takımımızın ekmeğine yağ sürerken, bu fırsatı lehine çevirmesini zorda olsa becerebilen takımımız çok zorlandığı bu deplasmandan 62-59’lik skor ile maçı kazanan takım oldu.

Geçtiğimiz sezon yine Mersin de oynanan bir başka maçta takımımızın yanında olmuş o maçı da hanemize galibiyetle yazdırmıştık derken, ayağımızın uğurlu geldiğini de söylememde bir sakınca yoktur sanırım. Maçın kısa bir özetine değinecek olursak maçın ilk yarısını skor üretme adına sıkıntı yaşayarak geçiren Özel idare takımımız bir ara farkın on sayı üzerine çıkmasına da engel olamadı. Üçüncü periyot da aradaki farkı kapatıp maça ortak olan takımımız bu zaman diliminde bir ara öne geçmesine rağmen, Keya’yı durdurmakta ve savunmada sıkıntılar yaşayınca üstünlüğü de bu periyot da tekrar rakibine kaptırdı diyebilirim. Bu dilimin en önemli ve bize yarayan tarafı Keya’nın beş faulle oyun dışı kalması oldu.

Keya’nın faul hakkını doldurması ile oyun dışı kalması, takımımızın savunma ve hücum anlamında kendine gelmesi anlamı taşırken, rakip potada maçın son dakikalarında bulduğumuz sayıların getirisi ile nihayet maçın skorunu hanemize üstünlük olarak yazdırıp üst sıralardan kopmama adına hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Tabi burada bazı önemli oyuncularımızın bu maçta sayı üretme konusunda sıkıntı yaşadıklarını, savunma anlamında ise fizik, güç olarak dirençlerinin düşük olduğunu, bunu söylerken rakip oyuncu Keya’ın yaklaşık 120 kğ gelen ağırlığı karşısında çok zorlandıklarını söyleyebilirim. Takımımızda Abigail skor üretme anlamında üzün süre potayla ters düşünce imdadına Aslı yetişerek takımımızı ateşleyen ve skor üreten isimlerden birisi oldu. Geçen sezon ki kadrosunu büyük oranda yenileyerek bu sezona mutlak süper lig hedefiyle başlayan ve sezon başında bu hedefini federasyon kupasını alarak gösteren Özel idare takımımızın en büyük sıkıntısının hoca değişiklikleri olduğunu geçen sezon olduğu gibi bu sezonda rahatlıkla söyleyebilirim. Elazığ adına her daim savunduğumuz ve yazılara döktüğümüz konuların başında gelen salon sporlarındaki eksikliğimiz Özel İdare bayan basketbol takımının mücadelesi dışında devam ederken, Bayan Voleybol takımlarımızın nerelere kaybolduğu, erkek basketbol takımlarımızın sadece spor yapmak adına mı varlığının söz konusu olduğunu merak edip duruyoruz.

Baktığımızda ismini bilmediğimiz ilçe, belediye, kamu kurum ve kuruluşları, sponsor firmalar, şirket takımları salon sporlarında Türkiye dışına yelken açarak bulundukları illerin tanıtımlarına katkı sağlarken, bizim tesis, altyapı, takım, ilgi, sahiplenme adına nerelerde olduğumuzun sorgulanması da ayrı bir parantezin boşluğu gibi durmaktadır. Spora sadece futbol olarak baktığımız için diğer spor dallarının bizden alacağı olsun diyebilme cesaretimi geçmişte spor yaptığımız dönemlere ve o dönemin kalitesine dayanarak bir örnekle verecek olursam, spor amaçlı kurulan takımlarımızın en az üç branşta faaliyet gösterme zorunluluğundan dolayı Futbol oynadığımız dönemde atletizm ve Voleybol gibi sporları da lisanlı olarak yapmamız sporun nerelerden nerelere geldiğinin işareti olsa gerek diyorum. Amatör bir futbol kulübünün bir başka branşta birinci liglerde hatta süper liglerde yaptığı mücadele bu kadar basit unutulmamalı diyerek, selam ve sevgilerimi sunuyorum

Yazarın Diğer Yazıları