Mehmet DUMAN

NELER OLUYOR

Mehmet DUMAN

Ligde kalmanın ya da bir alt lige düşmemenin neticesi inanın şampiyon olunmuş kadar mutluluk veren bir hadisedir. 2017-2018 sezonunun sonuna ramak kala ilimiz takımlarının son durumlarını bu yazımızda biraz irdeleme yolunu seçtim diyebilirim. Öncelikle güzide takımımız Elazığ sporun ligde bulunduğu konum ve oynayacağı son beş maça baktığımızda karşımıza çıkan en önemli gerçeklerden birinin hiç kuşkusuz kendi sahamızda daha önce oynadığımız Gazi şehir Gaziantep takımına kaptırdığımız üç puan olmasıdır. Üzüntümüzün geri getiremeyeceği bu kayıp hedeflediğimiz noktaya ulaşmamızda bizi sıkıntıya düşürürken bu hafta sonu dış sahada oynayacağımız Boluspor karşılaşması da hiç kuşkusuz tamam veya devam maçlarımızdan birisi olacaktır.

Boluspor’la ligin ilk yarısında kendi evimizde oynadığımız ve 1-0 kaybettiğimiz maçın telafisi niteliğinde olan bu maçtan alacağımız iki farklı galibiyet bu takımla olabilecek ikili averaj hesaplamasında bizi üst sıraya taşıyacağı gibi rakibin olası galibiyetinde de puan farkının altı ya ulaşması olacaktır. Kısaca altı puan değerinde olan bu maçtan kesinlikle galibiyetten başka şansımızın olmadığı da apaçık ortadadır. Ayrıca bu maçtan sonra sadece bir tek Erzurum deplasmanımızın kalacağı diğer üç maçı kendi evimizde oynayacağımız avantajı da unutulmamalıdır. Elazığsporumuz için ligin ilk altı sırasını yakalamanın en önemli virajı olarak gördüğümüz Bolu spor maçı kazanılması zor maçlardan biri olarak karşımıza çıksa da Elazığ sporumuzun kaliteli ayakları ile zor gibi görünen bu maçı lehimize çevireceklerine olan inancımızda yanılmayız İnşallah diyorum.

Şehrimizin TFF Üçüncü liginde mücadele eden bir başka takımı olan Elaziz Belediyespordan söz etmek gerekirse şunları söyleyebilirim. Alaattin hoca ve ekibi ile yakalanan çıkış son iki dış saha maçı ile sekteye uğramış gibi görünse de bu hafta sonu kendi evinde karşılaşacağı Çorum Belediye spor maçı da takımımız için altı puanlık maçlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Rakibi ile arasındaki puan farkının iki olması, alınacak galibiyet ile puan farkının açılmasının yanında umutların gelecek haftalara taşınması ve moral olarak hiç kuşkusuz itici bir güç olacaktır diyorum. İnşallah Belediyesporumuz da arzuladığı noktaya ulaşır diyorum.

İlimizi bölgesel ligde temsil eden yol spor ile Grup Merkez Hasar Hankendi spor takımlarına baktığımızda ise ligin bitimine bir hafta kala yol sporun yedi yıl bu ligde başarılarla sürdürdüğü serüveni ne yazık ki bu sezon son bulmuş oldu. İlimiz futbolunun neredeyse son yirmi yılına damga vuran yol spor muzun amatör lige düşmesi kesinleşirken duyduğumuz üzüntüyü bir kenara bırakıp İnşallah tekrar bu lige geri dönerler diyorum. Diğer bir takımımız olan Hankendispor ise bu yıl mücadeleye başladığı bu ligde adeta şapkadan tavşan çıkardı diyorum. Yokluklar ve imkânsızlıklarla başladıkları bu ligde Elazığımız’ı temsil etme adına yaptıkları mücadelede ligin bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantileyen bu takımımızı tebrik ediyorum. Hankendi takımı için, ilimizin seçilmişlerinin yanı sıra atanmışlarının dahi ziyaret etmek için beş dakika zaman ayıramadıkları bu takımımızın oynadığı maçlar Elazığımız da yayın yapan hiçbir televizyon kanalının gündemine dahi konu olmazken bu grupta oynayan diğer takımların yaptıkları müsabakalar bulundukları şehrin televizyonlarından canlı yayınlanıyor diyebilirim.

Elazığ’da yayın yapan bu kuruluşların maç sonucunu bile bir gün sonra öğrenip duyurmaları da tamamen olaya bakış açısı ile ilgilidir diyorum. Sahipsizlik konusunda kısa bir parantez açacak olursam birkaç deplasman maçı için araç tahsisi konusunda yardımlarını esirgemeyen ilimiz valisinin dışında kimsenin yoldan geçerken uğradım bile diyemeyecek kadar uzak gördükleri Hankendispor için bu kadar imkansızlıklara rağmen bu ligde kalmayı başarabiliyorsa en güzel mutluluklar bu takımımızın olsun diyorum.

İlimizi basketbol kadınlar birinci liginde temsil eden il özel idare takımımız için ise kısaca şunları söyleyebilirim. Hoca değişikliklerinin ve yapılan transferlerin bu takıma katkısı ne oldu halen çözebilmiş değilim. Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi play off’a kalmak başarı olarak görünüyor ise bu durum bu takımın yabancı olmadığı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Hedef süper lig ise hesapların farklı yapılması zamanı geldi ve geçiyor diyorum. Bu şehrin basketbol ya da Voleybol fark etmeksizin süper ligde bir takımının olması da en güzel temennilerimizden birisidir diyorum.

Ayrıca bu hafta sonu ilimizi önümüzdeki sezon bal liginde temsil edecek takımın belirleneceği bir maç daha oynanacak. Sezona şampiyonluk iddiası ile giren Rüstem paşa spor ile Fırat Üniversitesi arasında oynanacak final maçı için her iki takımımıza da yürekten başarılar diliyorum. Her güzellik Elazığ için olsun, her başarı Elazığ’ın

Yazarın Diğer Yazıları