Mehmet DUMAN

NELER OLUYOR

Mehmet DUMAN

Bir hoca düşünün ömrünün yarısından fazlasını evinden, çocuklarından ayrı geçirip, spor salonlarının parkesinde sabahlayan, Türkiye şampiyonluklarına götürdüğü o ilkokul bebeleri ile birlikte parasız, pulsuz, aç, susuz kalarak, gittiği aracın içerisinde yatıp kalkan, onların aşını, ekmeğini aracın içerisine koyduğu piknik tüpüyle hazırlayan, onlarla gülen onlarla ağlayan, tek amacı bu şehrin evlatlarına basketbolu sevdirip, bu şehre bir şeyler kazandırabilme derdinde olan bir hoca.

Hani çok defa dile getirip bu şehrin yetiştirdiği bizimde hocalarımız var dediğimiz süreç ne zaman ateş alıp yanmaya başlıyor biliyor musunuz? Birinci şık, paramız çok olunca nereye harcayacağımızı bilemediğimiz için kendi özümüzü dışlayıp dışarıdan hoca getirmek. ikinci şık ise, umutların tükenip batağa saplanma sürecimizin başlamasıyla kendi özümüzden medet umma düşüncemiz.

Sezon başı basketbol liglerinin başlamasına az bir süre kala, Anadolu spor gazetecileri derneği Elazığ şubesi olarak il özel idare genel sekreterimizin yanına hem hayırlı olsun hem de yeni sezon başarı dileklerimizi iletmek için gitmiştik. Sayın genel sekreterimizle, Elazığ sporunun destekten mahrum bir şekilde yürümeye çalıştığını, yürünen bu yolda er geç düşmelerin kaçınılmaz olacağını, bu anlamda ekonomik sıkıntının Elazığ il özel idare basketbol takımını da etkilediğini konuşmuş, sanayisiz, ekonomisi dibe vurmuş, işsizliği, yaşam şartları ağırlaşmış bir şehirde spora bakış açısının fazla ileriye taşınamadığını, dolayısıyla sponsor olmadan Elazığ’da sporun hiçbir zaman üst noktalarda sürekli barınamayacağını dillendirmiştik. Tespitler doğru, yaşamak ayakta kalmak bir o kadar zordu bu süreçte diyerek, canımız sağ olsun, her şey para değil bu şehirde, nasıl olsa parası olmadan, sevdasıyla bu işi yapan bir Halis hocamız var demiştik.

Türkiye kadınlar basketbol birinci liginde üçüncü sezonunu oynuyor ilimizin pota perileri. İlk iki sezonunda süper lige çıkma baraj maçlarını oynamaya hak kazanan perilerimiz, yukarıda sözünü ettiğimiz ekonomik sıkıntıları olmalarına rağmen şu anda yine sıralamada play off maçları oynamaya hak kazanacak gurubun içerisinde bulunuyorlar. Son yıllarda yetiştirdiğimiz sporcuların, spora bakış açılarında çok şeylerin değiştiğini hep beraber görebiliyoruz. Şikeler, hocalarını sabote etmeler, doping içerikli maddeler kullanmalar, takım içerisinde gruplaşmalar kısaca ne ararsan var.

Şimdi sormak istiyorum Elazığ İl Özel idare basketbol takımımızın yöneticilerine, hoca değişikliğine sebep ne oldu da takımın hocasını bir kalemde silip attınız? Halis hocayı çocuğu gibi baktığı bu takımdan neden dışlamaya kalktınız? Parayı nereden buldunuz da bir gecede üç tane yeni transfer yapabildiniz? Takımın başına getirdiğiniz Galatasaray patentli hocanın size maliyeti ne oldu? Sponsor bulabildiniz mi? Takım içerisinde sizin göremediğiniz sıkıntılar var mı? Bakın beyler her zaman söylüyoruz, Türkiye de sporu, sporun içerisinden gelenler yönetsin diye. Buna kulüplerde dâhil. Şunu söylemek istiyorum, darılma, gücenme yok bu işte, siz basketbol takımını yönetenler olarak hanginiz bu işin mutfağından geldiniz merak ediyorum doğrusu. Türkiye de kulüpler batıyor. Türkiye de kulüpler kapanma noktasına gelmişler kimseden çıt çıkmıyor, bu işlerin parayla olamayacağını bile, bile uçuruma koşarak giden yöneticilerimiz var bizim bu ülkede.

Kısaca daha neler yazabileceğimi de bilmiyorum. Aklımızın kendimize yar olmadığı bir durumda, Allah’ım ne olursun sen daha fazla aklımızdan etme bizi diyorum

Yazarın Diğer Yazıları