Mehmet DUMAN

MAHALLE MAÇI

Mehmet DUMAN

Kimse kalkıpta Elazığspor’un Eskişehir karşısında aldığı galibiyeti hak etti diye yorumlamasın. Ligin ikinci yarısının ilk iki maçını izleyip irdelediğimizde karşımıza çıkan tek gerçeğin, Elazığspor bu ligin en kötü futbolunu oynayan takımı olduğu ve sorumsuzluğun en üst seviyede olduğudur diyorum.

Daha önceki yazılarımda üstüne basa, basa durduğum, sezon başında Elazığspor’un göze hoş gelen, rakiplerine korku veren ve sıralamada ilk sıralara yerleşmesine neden olan oynadığı futbolun şimdi nerelerde olduğudur. Eskişehir takımı ile oynadığımız maça baktığımızda, Allah aşkına kim Elazığspor’un mahalle takımı, oynanan futbolunda mahalle futbolu olmadığını savunabilir merak ediyorum. Sorumsuzluktan söz ederken şunu da eklemekte fayda görüyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam kendi sahamızda oynadığımız son beş maça baktığımızda bu maçları on kişi ile yani bir eksik şekilde tamamlamış olmamız bu sözümüze sorunsuz bir kanıt olacaktır diyorum. Geçtiğimiz sezon o kadar sıkıntının içerisinde bu kadar hatalı bir süreç yaşadığımızı hatırlamıyorum. Elimizde ki kadroya yapılacak üç tane iyi transferin bu takımı açık ara süper lige taşıyacağı gerçeği bizi üzmeye devam ederken, bu sezon başarılı bir süreçte takım hocasının değiştirilmesi, transfer tahtamızı açmadan elimizde bulunan futbolcuların bir kısmının gitmesine müsaade etmemiz yapılan hataların önde gidenidir diyorum. Eksik kadro kalitemizin rakiplerimize oranla düşük kalması, ikinci yarının üçüncü maçına cezalı iki eksikle hazırlanmamız, bu saatten sonra yapılacak transferlerin uyum ve katkı sorunu, yapılan hataların zincirleme bir şekilde ilerlemesine yol açmaktadır.

Baktığımızda, akılcı bir transfer politikamızın olmadığı bir yana şu sıralar takımlarında oynama ihtimali olmayan ya da kadro dışı kalmış futbolcularla ilgilenmemiz bu düşüncemize ortak olan hareketler olarak görünmektedir. Gidişatın özü, her daim dile ve söze getirmeye çalıştığımız ligimizde ikinci yarının her şeye gebe olduğu gerçeğinin bilinmesidir. Çok çetin maçların yaşanacağı bu yarıda hedeflerin kendini açıkça belli ettiği, kimsenin bir başkasının gözünün yaşına bakmadığı bu süreci umarım Elazığsporumuz en iyi yerde tamamlar.

Çünkü bu ligde sadece Gaziantep takımını çekişme dışına bıraktığımızda dengelerin her an değiştiği, iki maç kazanan takımın farklı hedefler belirlediği gözden kaçmayan gerçeklerdir diyorum. Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları