Mehmet DUMAN

KIRILIRSA TOPLANMAZ

Mehmet DUMAN

Birileri kendini Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba olarak görmeye başlamış. Birileri icazet aldığı yeri söylemekten geri kalmazken ortada atılan somut bir adım yok. Bir diğeri iki futbolcunun alacaklarını ortak olarak ödemeyi teklif ederken diğeri tamamını istemekten geri kalmıyor. İşaret edenlerin gıkı çıkmıyor. Seçilenler başka diyarlara çoktan göç etmekle kalmayıp bana ne dercesine görmemeyi, duymamayı kabullenmişler. Şehrin en büyük marka değeri ve bacasız sanayisi yok olmak üzere, mezar yeri aramaya ramak kalmış biz halen işin keyif kısmındayız. Reklamlar ücretsiz. Reklamlar sosyal medya. Reklamlar da sınır, zaman kısıtlaması yok. Hayatları boyunca stadyumun yanından geçmeyenler fırsat bu deyip Erzurum’u yolgeçen hanına çeviriyorlar. Para isteyen yok, çözüm arayan yok, fikir üretip, ortak bir paydada birleşmek yok.

Dilde kemik yok nasıl olsa, konuşan konuşana. İlin ileri gelenleri istişare toplantısı yapmaya çalışıyor. Toplantıya tek kişi çağrılıyor. Çağırsanıza diğer adayları da, ben isterim ki çok daha fazla aday olsun hepsini çağırın projelerini, çözüm yollarını dinleyin, ortak çözüm bulun, birleşin, birleştirici olun. İşin ve aklın etik olan kısmı bu değil mi sizce, olmaz, işlerine gelmez. Sonuç değişir mi bilinmez, Cuma günü genel kurul var. Kim göreve gelirse gelsin Allah yardımcıları olsun derim. Ateşten gömlek giyecekleri kesin, yarı yolda tek kalacakları, uykusuz çok geceler yaşayacaklar, evlerinin yolunu unutacakları da kesin. Sorunlar çözülür mü bilmiyorum, sıkıntılar son bulur mu, zannetmiyorum. Kısaca, bir sonraki hafta maçlar başlayacak, orta da ne Elazığ var ne de Elazığ spor. Günü kurtaralım derseniz gelecek yılları yok ederiz, sonumuz Allah göstermesin daima örnek verdiğimiz takımlara döner, üzülen kahrolan biz oluruz.

Bu saatten sonra yapılacak transferlerin bize toplama takım yaratacağını ve kurulacak takımın ligin ikinci yarısındaki maçlarımızın tamamının tarafsız bir sahada oynama ihtimalimizin de dikkate alınıp bunun altından ne kadar kalkabilir düşüncesi ile yapılması gerekmektedir diyebilirim. (stadyumun yıkılması olursa) Yoksa Atı alan Üsküdar’ı geçerken, biz dere de boğulmama çabası veririz, ne tutan olur ne de kaldıran. Allah yardımcımız olsun. Liglerin başlamasına çok kısa bir süre kala, ilimizi temsil eden diğer takımlar da biraz parantez açmak istersek, bu şehrin gerek altyapı, gerekse şehrin aynası ve vitrini anlamında üç tane takımı var. Elazığsporun içler acısı hali şehrin bütününü üzerken, diğer takımları da karanlık bir tabloyla karşı karşıya bırakmaktadır diyebilirim.

Geçen sezonu oldukça başarılı bir şekilde geçiren Elaziz Belediyespor kendi kabuğu ile kavrulurken fazla sıkıntıya girip de boğulmamayı tercih ediyor. Büyük abisinin yaşadıklarından bizler gibi onlarda üzüntü duyarlarken kendilerine ders çıkarmaktan da geri kalmıyorlar diyebilirim. Başta yönetim kurulu başkanı Ahmet Toprak olmak üzere, ekip arkadaşlarını, takımın hocasından Malzemecisine kadar emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah bu sezon onlarla gelecek başarı Elazığımız’a bir nebze ilaç olur, moral olur diyorum.

İlimizi bu sezon Bal liginde, üzülerek söylemek istiyorum ki sadece Hankendispor temsil edecek. Diğer takımımız Rüstempaşaspor maddi imkânsızlıklarla bu yükün altından kalkamayacağını açıklayıp sportif faaliyetlerini askıya almıştı. Bizler duruma üzülürken, yıllardır altyapı diyerek sadece günü kurtarma peşinde olanların nerelere kaçtıklarını merak etmekle kalıyoruz sadece. Hankendi spor, tamamen sahipsiz bir köy takımı. Hiçbir maddi gelirleri, malzemelerini koyacakları bir yerleri, deplasmanlara gidecekleri bir araçları bile yok. Şu an takımda futbolcu da yok. Hanginiz bir gün davet edip de hal hatır sordunuz ya da kapılarını çalıp sporcu gençlerle bir çay içip sohbet etme gereği hissettiniz merak ediyorum. Tüm kuruluşların kapılarını kapalı tuttuğu geçen sezon sadece şehrin Valisinin birkaç maç araç girişiminin haricinde ne geleni oldu bu takımın ne de soranı. Bu sorunları bu sezon bir daha yaşamamak için ben sizlere şunu söylemek istiyorum. Hankendi spor da kapanmak üzere. Sizin milyon dolarlara çözüm aradığınız bir zaman diliminde 250 bin lira ile sezonu tamamlamaya çalışıyorlar, bu yıl oda yok. Olan Elazığ a, Elazığ gençliğine oluyor kılınız kıpırdamıyor. Bakın Hankendi spor yönetim kurulunun hepsi futbolun ve sporun içerisinden gelen kişilerden oluşuyor, takımı az bir para ile ligde tutup, bir takım nasıl yönetilir dersini veriyorlar. Elazığ adını bir yerlere taşımaya çalışıyorlar. Daha önemlisi Elazığ a altyapı olmaya çalışıyorlar. Sizlerden, hatır sormayı, gönül almayı bekliyorlar sadece. Bu profesyonel yönetim anlayışı ile Elazığ sporu bile yönetebilecek donanım ve bilgiye herkesten daha çok sahipler. Kısaca, onlar sizlerden kendilerini idame ettirebilecek kadar bir desteğin haricinde hiçbir talepte bulunmuyorlar.

Seçilmişler, atanmışlar, sivil toplum kuruluşları, şehrin ileri gelenleri, bu şehirden para kazananlar bari bu takımı sizler köreltmeyin, yok etmeyin diyor, saygılar sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları