Mehmet DUMAN

KENDİ HESABIMIZ

Mehmet DUMAN

Ligin ikinci yarısını dikkate aldığımızda Altın ordu maçından sonra oynadığı altı maçta mağlubiyet görmeyen Tetiş Yapı Elazığspor maç başı iki puan ortalaması ile ikinci yarının en istikrarlı takımı olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda lig lideri olan Rizespor’un bulunduğu yerde 1.87 puan ortalaması ile olduğunu da belirtmek isterim. Bundan sonraki sürece bakacak olursak geriye kalan on maçın altısını kendi evimizde oynayacak olmamız avantajımız olarak karşımıza çıkmaktadır. Ümraniye spor, Gazi şehir Gaziantep spor ve İstanbul spor takımları ile de sahamızda oynayacak olmamız ve bu takımların şu an puanlamada bizden üst sıralarda bulunmaları da, Elazığsporumuz’un ilk altı için şansını daha fazla öne taşırken bu maçları kayıpsız geçmemiz halinde belki de kendimizi gönlümüzden geçen yerlerde buluruz diyorum. Ayrıca son altı maçlık serüven içerisinde oynadığımız dış saha maçlarımızdan Ankaragücü, Balıkesir ve Rize takımlarından kaybetmeden dönmemiz, özellikle deplasman açısından Elazığ spor’un kaybetmeyen bir takım hüviyetine bürünmesine neden olurken, moral motivasyon olarak üst sıralarda olmasına sebep olmuştur.

Bu haftaya bakacak olursak, haftanın açılış maçlarından birisi olmasının yanında galip geldiğimiz takdirde, ligde ikinci sırada bulunan rakibimiz Ümraniyespor ile aramızdaki puan farkının da iki maça ineceğini unutmadan sabır ve birliktelik ile Ümraniyespor’u rahat geçeceğimizi tahmin ediyorum. Maçın Cuma günü akşam saat 18 de oynanacak olmasına bahane arama lüksümüz olmadığına göre, bize düşen taraftarımızı bu maça çağırmak olmaktadır. Gönlümüze göre geçmesini beklediğim Ümraniye spor maçında Elazığ sporumuza başarılar diliyorum.

Liglerde boy gösteren şehrimizin bir başka takımı olan Elaziz belediye spora gözümüzü çevirdiğimizde ise karşımıza çıkan gerçeğin Alaattin hoca ve ekibi ile yakalanan çıkışın devam etmesidir. Hoca değişikliği ile başarılı bir süreç yaşayan üçüncü lig temsilcimizde, takım disiplinin yanına taşınan uyum ve sabır yakalanan başarının hiç kuşkusuz temel taşı olmuştur. Sıralamada otuz beş puanla yedinci sırada bulunan Elaziz Belediyespor’un ligde ikinci sırada bulunan Tarsus İdman Yurdu ile arasında sadece altı puanlık bir fark oluşu da, takımımızın belirlediği hedefe emin adımlarla yürümesine hiç kuşkusuz itici bir güç olmaktadır. Elaziz Belediyespor için, İnşallah başarılarıyla renklenen bir sezon yaşamalarını temenni ederken, hafta sonu konuk olacakları ve ligde son sıralarda bulunan Aydın 1923 takımından alacakları galibiyet ile bu takımımızın da fikstürü kendi avantajlarına çevireceklerini belirtmek isterim. İlimizi bal liginde temsil eden iki takımımızın oynadıkları maçları aynı skorlarla kaybetmeleri bu sezon işlerin hiç de beklendiği gibi gitmemesine sebep olurken, geriye kalan altı haftalık sürecin şampiyonluk ve düşmeme adına büyük çekişmelere sahne olacak süreç olarak bizleri beklediğini söyleyebilirim. Bize düşen temenni, şehrimizin iki güzide takımının bu sezonu düşme potası dışında tamamlamalarıdır.

Hafta sonu, Hankendispor’un Malatya’da bir başka düşmeme mücadelesi yapan İnönü Üniversitesi ile olan maçı tansiyonu yüksek bir maç olarak karşımıza çıkarken, Yolspor’un da kendi evinde, kendi ili içerisinde değişik hesaplar içerisinde olan Dersimspor’la karşılaşacak olması, bu maçları puan kaybetmeye tahammülü olmayan takımların maçları olarak karşımıza sürmektedir. Hafta sonunun ilimiz futbolu adına başarılar ve bol puanlarla dolu geçmesini diliyor, saygılar sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları