Mehmet DUMAN

KAYNAK KURURSA EĞER

Mehmet DUMAN

Sezon hazırlıklarına başlama sıkıntısını elinde sözleşmeleri devam eden genç futbolcularla gideren Elazığspor için yapılan açıklamalar her ne kadar sıkıntının olmadığı yönünde olsa da, Türkiye genelinde alıştığımız sıkıntısız takım yoktur gerçeği şu an her yönden yaşanan belirsizlikle beraber kör düğüm ilerlemeye çalışıyor. Burada yeni sezon için karşımıza iki bilinmeyen sual çıkıyor.

A) Çeşitli bakanlıklara verildiği söylenen projeler için söz alındı.

B) Transfer tahtasını açma konusunda Sayın Yücel hocanın dediği gibi, “ başkan için sorun olmaz” sözlerinin öncesine gittiğimizde önceki sezon günlük açtırıp rekor kırdık resimlerinden sonrasında bak ne hallere geldik ağıtlarının vazgeçilmez olduğudur.

Bu iki düşüncenin daha önceki yıllarda canımızı çok yaktığı gerçeği aklımızı başımıza getirmemiş varsayımıyla hareket edersek bu defa kurtuluşumuz olmaz tepe takla kaybolup gideriz Allah muhafaza. Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği, elde sıfırları dahi tüketmiş, varlığı özel olarak gönüllerde resmi olarak derneklerde kayıtlı bir kuruluş olmaktan öteye gidemediğimiz bu dönemde özellikle tarihinin en büyük depremini yaşamış şehrimize sağlanması gereken imkânlardan Elazığspor adına bir pay düşmüyorsa bu hepimizin sorunu demektir. Özellikle davetiye usulü ile yapılan ihalelerde kapalı kapılar ardında Elazığspor konuşulmuyorsa, Yapılan TOKİ ihalelerini alan Türkiye’nin önemli firmaları Elazığspor’u görmezden geliyorsa bu bizim kendimizi sorgulamamız demektir. Kısaca, yeni sezon hazırlıkları başladı başlamasına ama biz gerçekten bulunduğumuz Lig’den sıkılmaya başladık diyebilirim. Bu liglerden kurtulup gelirlerini artırmak için çaba gösteren kulüplerin savaştan çıkmışçasına verdikleri mücadele yıllardır görmek ve duymak istemediğimiz isteklerimiz arasında olurken bizimde kendimizi bu karanlık kutunun içinden bir an evvel geldiğimiz yere atmamız gerekmektedir. Sakarya, Samsun, Kocaeli, Urfa, Diyarbakır, Buca, Karabük, Antep ve ismini sayamadığım bir sürü takım, neler çektiler neler. Hayalim, Elazığspor adına benzin istasyonları, büfeler, çay bahçeleri, marketler, yurdun her yanına yayılmış spor okulları ve ticaretin olduğu her yerde her işte Elazığspor adının olmasıdır. Taşınan suyla dönen değirmen adına konuşacak olursak eğer, haykıracağımız cümle şöyle olur, kaynak suyunun da bir gün kuruyabileceğini unutma sakın. Bu arada, İl özel idare kulübünün göreve seçilen yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Alıştığımız ve sevdiğimiz salon sporlarında ellerine aldıkları bayrağı daha yukarılara taşıma adına azim ve gayretlerinden taviz vermeden yollarına devam ederler İnşallah diyorum. Varlığımız Elazığ’ı yukarılara taşımak, sevdirmek, tanıtmak, başarılı olmasını sağlamak olduğuna göre gelin bu ateşe hep birlikte elimizi koyalım. Allah'a emanet olunuz.

Yazarın Diğer Yazıları