Mehmet DUMAN

KAPTAN GÖZÜYLE

Mehmet DUMAN

Spor Toto 1. Lig’de ilk yedi haftayı geride bırakırken, sıralama, kalite, sıkıntı, ekip ve takım olma unsurlarının lige yansımalarının başladığını geçen haftadan sizlere yazmaya başlamıştık. Öyle ki, ligin en zayıf ve sıkıntılı takımları henüz sezonun ikinci maçında alt sıralardaki yerlerini almaya başlarken bu takımların sırası ile Karabükspor, Eskişehirspor ve Elazığspor’dan oluştuğunu bilmeyen yoktur sanırım.

Tarafsız bir gözle bu üç takımın durumuna baktığımızda karşımıza çıkan gerçeğin, sıkıntıların giderilememesi halinde bu sıralamanın üstünde kalan takımların, bu sezonu sürpriz yaşanmaması halinde çok rahat ve sıkıntısız geçirebilecekleri bir gerçeğin olduğunu söyleyebilirim. Ligin sıralamadaki son üçlüsüne bu şekilde göz attıktan sonra orta sıralarda fazla bir oynamanın olmadığını, Adana sporun Giresunspor’u deplasmanda mağlup ederek haftanın sürpriz sonucuna imza attığını, Altınordu takımının Hatayspor karşısında aldığı bir puanın moral, motivasyon anlamında çok önemli olduğunu söyleyebilirim.

Geride bıraktığımız haftanın analizine kısaca baktığımızda ise, oynanan dokuz maçtan dört tanesini deplasman takımlarının kazanmış olması ve bir maçında berabere sonuçlanması bu sezona damga vuran geleneğin devam ettiğini bizlere göstermeye devam ediyor. Kalan dört maçın ev sahibi takımlar lehine sonuçlanmasına baktığımızda ise, bu sonuçların genelde zayıf rakipler karşısında alındığını da söyleyebilirim. Birinci ligde, üst sıralamanın birincisi ve takipçisine baktığımızda ise bu sıralamanın kolay, kolay değişmeyeceğini görmekteyiz. Gençlerbirliği takımının bu ligde bulunmayı konuk olarak gördüğünü, Boluspor’un ise son yıllardaki çıkış çabalarına bu sezon son verme arzusu kendilerini zirvede tutmaya devam ederken, Adana Demirspor’un ve son haftalardaki Denizlispor yükselişinin devam ettiğini görmekteyiz.

Giresunspor için ise, geçtiğimiz yıllar içerisinde söyledikleri nakaratların bu sezonda söylenmeye devam ettiğini, istikrarsız gidişatlarına yükselen tepkilerin Metin Diyadin isminin sonu olacağını söyleyebilirim. Bu hafta sonu bizleri bekleyen maçlara döndüğümüzde ise, deplasman takımlarının galibiyet serilerinin devam edeceğini, genelde kolay ve denk takımların karşı, karşıya geleceklerini, kaliteli ve zor maçlar olarak, Altay ile Gençlerbirliği, Osmanlı spor ile Adana Demirspor ve Boluspor ile Giresunspor arasında oynanacak maçların olduğunu söyleyebilirim. Bir haftayı daha geride bırakırken hafta sonu oynanacak maçların kazasız, sakatsız ve centilmenlik içerisinde geçmesi bizim temennimiz olmaya devam ederken, tüm sporseverlere saygı ve selamlarını sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları