Mehmet DUMAN

HAFTANIN ARDINDAN

Mehmet DUMAN

Devre arası yapılan yaklaşık altı transferin dört tanesinin altı aylık kiralık olduğunu bir kenarda bırakıp, Eskişehir maçında sahaya çıkan kadronun vermiş olduğu iki eksik kontenjanı da dikkate alarak Ankara gücü maçına çıkan Elazığ spor galibiyeti kaçıran taraf oldu. Transfer tahtasının kapalı olduğu bir anda gecikmeli olsa da eksik bölgelerine yama yapmak isteyen Elazığspor, Tetiş inşaat firmasının sponsorluğu ile gündeme ayrı bir boyut kazandırırken, bu firmadan önceki dönemlerde ara taksitler halinde alınan paranın geri ödenmesine de bu yolla çözüm bulmuş oldu.

Ankaragücü maçına kısa bir özetle takılacak olursak, maça iyi başlayan Elazığspor maçın genelinde rakibine oranla daha pozitif bir futbol oynarken, rakibin orta sahayı rahat geçmesine çözüm bulma noktasında uyum sorununu ve geriye fazla top oynama rahatsızlığını bir an evvel üzerinden atmalı diyorum. Maç sonu açıklamalarında ise Ankara gücü sorumlusu İsmail Kartal’ın, Elazığspor zaman geçirmek için yerden kalkmadı şeklinde açıklama yapması ise bizlerde şaşkınlık yarattı diyebilirim. İsmail hoca sahasında kaybettiği bir puanın acısı ile topu rakibe atarken, kaptan Sedat için kırmızı kartını bir türlü kullanmayan maçın hakemine teşekkür etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca maçın ilk ve son dakikalarında Elazığspor adına kaçan net gol pozisyonları hangi takımın sahada yattığını net bir şekilde gösterdi sanırım.

Ankaragücü maçından alınan bir puan Elazığ sporun sıralamadaki yerine bir etki etmezken alınan bir puanın anlamlı hale gelebilmesi için hafta sonu kendi sahamızda Denizli spor maçından alınacak bir galibiyet hiç kuşkusuz sıralama bakımından üst sıraları yakalamamıza vesile olacaktır diyorum. Bu arada Denizli spor maçının kolay geçeceği düşüncesine katılmadığımı, Denizli sporun yeri ve konumuna bakılmadan kendi açımızdan üst sıraları yakalama, rakip adına da alt sıralardan bir an evvel kurtulma mücadelesi olacağı apaçık ortadadır. Emre’nin cezalı durumda olmasından başka maça eksiksiz çıkacak Elazığ spor saha ve seyirci avantajını da kullanarak Ankara gücü maçında verilen pozitif sinyallerin üzerine takım oyununu ve takım kalitesini de ekleyip kesinlikle bu maçın ortada olan üç puanını hanesine yazdırmalı diyorum.

Denizlispor maçından sonra çıkacağımız Balıkesir yolculuğu ve dönüşünde kendi sahamızda oynayacağımız Giresunspor maçı bu sezon hedeflenen noktalara ulaşmamız adına yol haritamızın kılavuzu olacak maçlar olarak bizi beklerken, gününde olacak Elazığ spor bu maçları boş geçmeyecektir diyorum. Bu arada, tenkit ettiğimiz kadar takdir etme cesaretini de hiçbir zaman kendimizden ayırmadığımız için Elazığspor transfer tahtasının açılması konusunda kimin ne şekilde ne kadar çabası ve emeği var ise Allah onlardan razı olsun diyorum.

Esen kalın.

Yazarın Diğer Yazıları