Mehmet DUMAN

HAFTALIK SPOR

Mehmet DUMAN

İlimiz sporunda haftanın öne çıkanları diyerek yola çıkarsak başlıklarımız arasına, Belediyespor’un üç maçlık beraberlik serisini, Elazığspor’un eksi üç puan cezasından sonra lige fırtına gibi başlayan Kırşehir’ i deplasmanda mağlup etmesini, Bal liginin ilk haftasında karşılaşan iki takımımızdan kazananın Üniversite takımı olduğunu, İl özel idare bayan basketbol takımımızın hafta içerisinde yaptığı flaş transferler ile hayalindeki hedefe odaklanma çabasını dikkat çeken gelişmeler olarak ekleyebiliriz. Yaklaşık üç dört sezondur ayaklarını yere sağlam basarak mütevazı bir şekilde üçüncü ligde Elazığ sporuna hizmet etmek için mücadele eden Elazığ belediyespor takımımız için sezona iyi başlayamadı diyebiliriz. Üç dört dört sezon gibi bir sürede başta Ahmet Toprak başkan olmak üzere Alaattin hoca ve ekibi ile yakalanan yönetimsel başarının üst liglere doğru yükseliş noktasında sıkıntılar yaşadığını görmekteyiz. Boşalan yerleri doldurma adına yapılan transferlerden ziyade ortaya konulacak hedefe göre yapılacak çalışmalar hiç kuşkusuz belediyespor’u daha yukarılara taşıyacaktır. Çünkü belediyespor Elazığ futbolu adına üçüncü ligdeki misafirlik sürecini fazlasıyla kullanmıştır.

Bir üst ligdeki gözbebeğimiz Elazığspor için düğmeye basacak olursak önceki hafta kendi sahasında Tuzlaspor maçında kaybettiği üç puandan sonra federasyondan gelen eksi üç puan cezasıyla sarsılan Elazığspor her ne kadar Kırşehir maçından galibiyet alarak dönse de ilerisi adına umut vermedi bize. Rakip takımın beceriksizliği, direkten dönen şutlar ve kaleci Ahmet Doğan’ın gününde olması bizi üç puana taşırken yaşanan ekonomik sıkıntıların yakın zamanda daha çok başımızı ağrıtacağı gerçeği de gözümüze diken gibi batmaya başladı.

 İlimizi bölgesel amatör ligde temsil eden iki takımımızın ligin ilk hafta maçında karşı karşıya gelmeleri ilimizdeki futbol aktivitesi olarak ilgi odağı olurken maçın galip gelen tarafı Fırat Üniversitesi oldu. Bal ligindeki takımlarımızın yaşadıkları ekonomik sıkıntılar geçmiş yıllarda bazı takımlarımızın bu ligden çekilmelerine sebep olurken, bu sezona baktığımızda, döner sermayeli kuruluş olan Üniversite takımımız kendisine rahatça sponsor bulurken mahalle ya da köy takımlarımızın çözüm bulma konusunda zorlandıklarını görmekteyiz.

Elazığ’ın basketboldaki nazar boncuğu il özel idare bayan basketbol takımımız sessizliğini nihayet bozdu diyerek ayrı bir parantez açacak olursak, sezonun başlamasına sayılı haftalar kala Elazığ’ın emlak sektöründe yükselen değerlerinden biriyle sponsor takviyesi alan takımımız yaptığı flaş transferlerle gündeme oturdu. Takım koçunu belirledikten sonra transfer çalışmalarına hız veren takımımız, özellikle WNBA takımlarından Los Angeles Sparks takımında geçen sezon yarı final oynayan Amerikalı Williams’ın yanı sıra Fenerbahçe den kadrosuna kattığı Kia Vaughn’un takıma verecekleri katkı ile basketbolun ilimizde tavan yapacağını söyleyebilirim.

HADİ HAYIRLISI.

Yazarın Diğer Yazıları