Mehmet DUMAN

GMH HANKENDİSPOR

Mehmet DUMAN

Şarkının birinde şöyle diyordu, uzakta bir köy var, gitmesek de, görmesek de o köy bizim köyümüzdür. Bir zamanlar köydü muhtarı vardı, sonrasında belde oldu belediye başkanı oldu. Daha sonrasında böyle olmaz dediler, şehirler büyüyor, gelişiyor daha iyi hizmet alabilmeniz için mahalle olmanız gerekiyor, mahalle yaptılar Elazığ Belediyesi’ne bağladılar.

Fakat bizim köy dediğimiz Hankendi hep aynı kaldı. Ne büyüdü, ne gelişti ne de daha fazla hizmet alabildi. Hankendi’nin konumuna baktığımızda Elazığ’ın batıya açılan kapısı olmakla birlikte aynı zamanda batıdan gelenlerinde ilk tanıştığı ve şehrin aynası denilebilecek bir yerde olması burasını cazip hale getiriyor desek de, bakan gözlerde sıkıntı olunca olmuyor bir türlü. Bu haftaki yazıma bu şirin mahallemizin takımı olan Grup Merkez Hasar Hankendi spordan bir şeyler yazmak istedim sizlere. Tıpkı geçen hafta il özel idaresi bayan basketbol takımından yazdığım gibi. Bu takımımız geçen sezon Elazığ amatör liginde şampiyon olarak ilimizi bölgesel amatör ligde temsil eden iki takımdan birisi oldu. Aynı zamanda geçen sezon kimileri garip görse ’de salon futbolunda ilimizi temsil ederek Türkiye üçüncüsü oldular. Bunun yanında alt yaş gruplarında mücadele etmeye de devam ediyorlar. Kim bu Hankendi spor diye düşüneniz oldu mu bilemiyorum. Hocası kim, kulüp nasıl yönetiliyor, yöneticileri kimler, müessese takımlarının cesaret edemediği ligde nasıl mücadele ediyorlar, desteği nereden alıyorlar, bu çark nasıl dönüyor?

Kısaca Hankendispor için şunu söyleyebilirim. Hani son günlerin moda bir sözü var ya, “ futbolu futboldan gelenler yönetmeli diye” Biz de bu söylemlere katkı olarak şunu söylemek istiyoruz, Türkiye’de futboldan gelenlerin yönettiği tek takım GMH. Hankendi spordur.

Şöyle ki, Kulübün Başkanı: Arif Seval, eski futbolcu, futbol antrenörü, TV futbol programı yapımcısı. Yönetici: Mehmet Duman, eski futbolcu, gazeteci, futbol antrenörü, spor gazetecileri federasyonu genel merkez yönetim kurulu üyesi ve Elazığ şubesi başkanı, Amatör futbolcular federasyonu yönetim kurulu üyesi. Yönetici: Hasan Ay, eski futbolcu. Yönetici: Ecmain Şerbet, alt yapı antrenörü, eski basketbolcu. Yönetici: Bülent Bölükbaşı, eski futbolcu. Yönetici: Savaş Orhan, alt yapı antrenörü, eski futbolcu. Kulüp Müdürü: Sebahaddin Çakılcıoğlu, eski profesyonel futbolcu. Takım Teknik Direktörü: Erkan Aygün, Elazığ spor eski kaptanı, profesyonel üst derece futbol antrenörü. Kulüp hocası: Bilal Kılıç, eski futbolcu, futbol antrenörü. Şimdi az çok ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Bizim yönetimimizde olan fakat Elazığ da hiçbir kurum, kuruluş ve şahıstan destek görmeyen tek takım. Şimdi Bal ligindeyiz, destek görebilsek daha üst ligler hedefimiz. Nasıl olacak diyenlere cevabımız, profesyonel yönetimimizle, ileriyi gören düşüncelerimizle, alt yapıya verdiğimiz önemle, burnunu hocaların işine sokmayan kişiliğimizle, çözümsüzlüğe çözüm olacak projelerimizle diyoruz.

Nasıl mı olacak, deplasman giderlerini karşılamaktan kaçanların, bir otobüsü çok görenlerin, Hankendi sporu görmezden gelenlerin, başımızı okşamaktan kaçanların, randevulara kapalı olanların kapılarını açtıkları zaman çok şeyleri başarırız diyorum. 7Daha ne diyeyim ’ki.

Yazarın Diğer Yazıları