Mehmet DUMAN

ELAZIĞSPOR VE GELECEK

Mehmet DUMAN

Elazığspor ve seçimler ya da Elazığ’ın ve Elazığspor’un geleceği. Fazla değil birkaç ay önce genel seçimlerden çıktık. Kendisini Elazığspor’un sahibi olarak görenlerin yıllar önce verdikleri stadyum sözünden tutunda, ilk işimiz, topluca görevimiz, en büyük yaramız, çabamız, gayemiz, özlemimiz, hedefimiz Elazığspor diyenlere kadar ne ararsan vardı geçtiğimiz seçimlerde. Yalanlarla dolu bir dünya. Gidenler gitti kalanlar bizimdir misali elimizde yalnızca Gürsel Erol kaldı. Efendim falan vekil Elazığspor için görüşmelerde bulunmuş, diğeri stadyum yapım işinin bütçesini bu yıla aldırmış, bir başkası Elazığspor’un adını ağzına bile almıyor.

Piyangodan çıkmış gibi iki dönemdir Elazığ a hiçbir katkısı olmayan hatta bu şehre gelmek için zahmet bile etmeyen bir başkası, ne fark eder ki bana değmeyen yılan bin yaşasın der gibi, faslı nağmesi belli olmayan bir düzende kim neyliye Elazığspor’u. Zaman geçiyor, zaman tükeniyor. Ağzı olan konuşuyor. Elazığ spor tarihinin en kötü dönemini yaşıyor diyebilirim. Aday çok sahip yok. Birkaç kişinin çabasına, Elazığspor için koşturmasına şapka çıkartıp takdir etmekten uzak bir yapı. Böyle devam ederse düşmeye en yakın takım Elazığspor olur ve kimse kurtaramaz.

Genel seçimler bitti. Elazığspor’un yarasına bir merhem dahi bulunamadı. Sözde belediye ve vekil destekli yönetimler, yalanlar dolanlar. Şimdi sırada mahalli idare seçimleri var. Şehri yöneteceklerin seçimi. İki parti adaylarını açıkladı. İki adaya baktığımızda Elazığspor u şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sahiplenecek, koruyacak kollayacak kişiler. Şahin başkan için, her dönem ilişkilerimizin sıcak kaldığı, saygı ve güven çerçevesinde bazen birlikte çalıştığımız bir dost bir arkadaş. Bilal hocam ise, Elazığ sevgisini her daim gönlünde yüreğinde taşıyan akademik kimliğinin dışında halkın, sokakların içinden gelen birisi. Kısaca kim seçilirse seçilsin kazanan Elazığ ve Elazığspor olsun diyorum.

Düşüncelerimizde sıkıntı yok mu derseniz var derim. Belediyeciliği, liderlik, ekip, düzen, disiplin olarak görenlerdenim. Yalanlarla, dolanlarla, kendilerini dev aynasında gören kapakçılarla bu işlerin yürüyemeyeceğini bilenlerdenim diyebilirim. Benim her iki adaydan ricam, şimdiye kadar belli kimselerin başkanıydınız, eşiniz arkadaşınız belliydi, oturup kalktıklarınız belliydi, komşunuz, mahalle bakkalınız belliydi. Bundan sonra hanginiz bu göreve seçilirseniz seçilin unutmayınız ki, siz Elazığ’ın belediye başkanı, Elazığ’ın arkadaşı olacaksınız. Masadaki, kahvedeki, sokaktaki, dernekteki arkadaşlarınızın sayısı yüzbinleri buldu, Elazığ’ın bile dışına taştı. Bu sorumlulukla hareket edip ekip olma, ekip yaratma güdüsünü her daim kendinize aşılarsanız İnşallah başarılar sizinle Elazığ’a uzak kalmayacaktır diyorum.

Elazığspor ve seçimler derken, adayların şehre ve Elazığspor’a yakınlık derecesini de görmemiz gerekir diyorum. Bu şehrin havasını içine çekmemiş, kendini bu şehirli gibi görmeyen, her şeyin seçilinceye kadar olduğunu düşünen, kendi menfaat ve çıkarlarını Elazığ dan üstün tutanların Elazığspor’u ve Elazığ’ı nerelere taşıdıklarının sorgulanmaya başlandığı bir ortamda alın size iki tane öz Elazığ çocuğu kararı siz verin. Diğer bir seçiminde Elazığspor’da olduğunu yazımızın başında söyler gibi olmuştum

Büyük ihtimalle her zaman olduğu gibi bir sonraki haftaya kalacaktır. Siyasilerin ve seçimle gelenlerin işaret dilinden uzak kalmaları en büyük beklentimdir. Kendi rant kapılarını büyütmek ve Elazığspor’u basamak gibi görmeye çalışanların uzak durması gerektiğine olan özlemimi anımsatarak esen kalın diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları