Mehmet DUMAN

DİYET BORCU

Mehmet DUMAN

Diyet ödemek için Elazığspor seçilmemeli, diyet ödemenin kurbanı Elazığ olmamalıydı diyorum. Birileri zaman kazanıp kendini kurtarmak için bir başkasını bu ateşin içerisine atmamalıydı. Sayın Yumakgil bu işleri çok iyi biliyor denilerek, tecrübesine güvenilip ateşin içerisine atılırsa giydiği gömlek ’de hiç kuşkusuz ateşten olur. Neticesinde ise, üzerinde oluşan kor ateşle sağa sola saldırmaya kalkan başkan, kendi oluşturduğu yönetim kurulunun göreve gelmesi için bir başka yönetim tarafından futbolun hiçbir yerinde olmayan kişilerin üye kaydedilmesi neticesinde aldığı oyları görmezden gelerek Elazığ spor üyelerinin tamamına da çamur atmaya kalkar.

Elazığspor bu yıl her alanda yokları oynuyor diyebiliriz. Elazığspor bitme noktasının çok, çok altında kaldı bunu da söyleyebiliriz, Elazığspor sahipsizliğin daniskasını yaşıyor bunu da belirtebiliriz fakat Elazığspor üyelerinin tamamına bu işi bilmiyorlar diyerek çamur atmak yanlış olur onu da biz gocunmadan açıklayıp, belirtebiliriz. Sayın başkanın haklı olduğu taraflar var, inkâr edemeyiz, yok sayamayız, fakat ayırt etmesini bilmek gerek. İşaretlerle göreve gelen yönetim kurullarının hangi oylarla oluştuğunu, üyelerin kimler olduğunu bileceksin, hesapların ibra edilebilmesi için kaydı yapılan üyelerin kimler olduğunu bileceksin, sana seçilmen için hangi üyelerin oy verdiğini bileceksin, bunun başka yolu yok. İstersen fazla çaba sarf etmemen için kendimi söyleyebilirim kısaca. Elazığspor kulübünün uzun yıllardır kulüp üyesiyim. Yirmi yıllık futbolculuğumun olduğunu, yirmi yıldan fazla köşe yazarlığı yaptığımı, futbol antrenörü diplomamın olduğunu, futbol il disiplin kurulunda çalıştığımı, saha komiserleri derneği üyesi olduğumu, Amatör futbolcular federasyonu yönetim kurulu üyesi olduğumu, Anadolu spor gazetecileri derneği Elazığ şube başkanı ve genel merkez yönetim kurulu üyesi olduğumu, Hankendispor yönetim kurulu üyesi olduğumu, Elazığ Gazeteciler Ve Yazarlar Cemiyeti yönetim kurulu üyesi oluğumu ve son genel kurul da diğer listeden seçilmemiz halinde mali işlerden sorumlu Elazığ spor ikinci başkanlığı teklif edilen bir isim olduğumu söylemem sizin bilgi birikiminiz karşısında yeter ve artar diyorum.

Kısaca sayın başkanım çamur atarken seçici olmanız en mantıklı yol olsa gerek diyorum. Ayrıca Elazığ spor delegeleri arasında çok değerli arkadaş ve büyüklerimizin yanı sıra oluşturduğu yönetim kurulu üyelerinin de olduğunu unutmamalı diyorum. İşin özeti, sayın başkanın tutarsız konuşmaları, bir gün var olup ikinci gün yok olma çabaları, bu işin daha fazla kırgınlıklara yol açmadan sonlandırılması olmalıdır diyorum. İçinde bulunduğu pozisyon gün geçtikçe kendisini küstürme eğilimine sürüklemekte ve saha dışına atmaktadır. Aklın yolu birdir. Bedel kırıp dökmekle ödenmez, bedel sağduyu, aklıselim hareketle ödenir. Şehrin seçilmiş ve atanmışları, harç bitti inşaat paydos sözünü kendilerine destur edinmede ilk sıraya aday olurken Elazığspor’un düştüğü çıkmazda filmin sonunun sadece Elazığspor la kalmadığını belirtebiliriz.

Altyapı anlamında Elaziz Belediyespor un da çaresiz kaldığı, ardından gelen Bal ligi takımlarımızın da bu durumdan nasiplerine düşeni alarak liglerden çekildiklerini duymayan ve bilmeyen kalmamıştır sanırım. Elazığ futbolunun nasıl bittiğini ülke genelinde duyan ve bilmeyen kalmadığına göre, bitip yok olana üzülmek yerine, eldeki diğer kıymetlerin ne suçu var dememiz kaçınılmaz bir hal alırken, kıpırdamayan yürekler bu vebalin altından nasıl kalkacaklar merak ediyorum. Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları