Mehmet DUMAN

DIŞARIDAKİ BEKLENTİLER

Mehmet DUMAN

Kupa maçı bize açık bir şekilde şunu söyledi diyebiliriz. Elazığ spor da kupa yolculuğu buraya kadarmış. Taraftarın büyük takımları kupa mesaisinde Elazığ da isteme ve izleme fırsatı bir başka bahara kalsa da bize düşen temenni, İnşallah bu özlemi bu yıl ligde süper lige çıkarak sonlandırırız demek olur diyorum.

Zevkin, kalitenin, gücün bir adım öne çıkamadığı, futbolun vasatı aşamadığı kupa yolculuğunda görünen tek gerçeğin bu yolculukta son durağın çeyrek final maçlarından sonra süper lig takımlarının sizden buraya kadar demesi ile bitmesi olmuştur. Kısacası sizden buraya kadar denilen kupa yolculuğunun takımlara hiçbir şey vermeden alıp götürdüklerine baktığımızda hakkımızdan hayırlısı demek daha doğru olur diyorum.

Şimdi önümüzde tamam veya devam diyebileceğimiz birisi Antep de diğeri ise Elazığ da olmak üzere iki Antep takımı ile yapacağımız maçlar bizi bekliyor diyebilirim. İlkinde her ne kadar ligde belirlediği hedeften uzak bir görüntü çizse de kadro kalitesi olarak iyi futbolculardan kurulu yeni adı ile Gazi şehir Gazi Antep takımı ile Pazar günü karşı karşıya geleceğiz. Bu maç, geçen hafta Samsun maçında yaşadığımız puan kaybımızın telafisinin yanı sıra üst sıralardan kopmama ve Antep takımı ile puan farkını açma adına bizim yolumuzu açık hale getiren düşünceler olurken, olası puan kayıplarında ise hızla üst sıralardan kopma, rakibin bize puan olarak yaklaşma ve moral olarak çökme maçlarımızdan birisi olacaktır diyorum.

Ayrıca bu maçlar bizim açımızdan cezalı ve sakat futbolcu hesaplarının aklımızdan dahi geçmeyeceği maçlar olmasının yanında Antep takımlarından kazanılacak altı puanın anlam ve katkısı da ilerleyen haftalarda yapılacak olası ikili averaj hesaplarında hiç kuşkusuz kendi hesabımıza farklılık yaratacaktır diyorum.

Tabi bunları söylerken hiçbir takım sakat ve cezalı futbolcusu olsun istemez düşüncesi ile ligin uzun bir maraton olduğunu dikkate alarak bu tür olumsuzlukların her an olabileceği düşüncesine karşılık alternatif futbolcularımızın da bu vesile ile bulacakları şansı çok iyi bir şekilde değerlendirmeleri gerekir diye düşünüyorum. Oynadığımız kupa maçından sonra Mehmet hocanın açıklamaları bir yerlere mesaj verilme şeklinde yoruma açık olsa da, hamuru hazırlayıp fırına verme işinin ustanın varlığı ile gerçekleştiği de unutulmamalıdır diyorum.

Bu yazımı sizlere Elazığ’dan uzak bir şehirde yazarak iletirken Elazığ dışındaki hemşerilerimizin Elazığspor’a bakış açılarını ve bu yıl Elazığspor’daki beklentilerini araştırma fırsatı bulmuş oldum. Görünen o ki bu yıl beklentilerin çok yüksek olduğu gözlerimizden kaçmazken, Elazığ sporun kadro kalitesi ve oynadığı futbol onları bu yolculukta heyecanlı bir hale getirmiş gibi görünüyor. Bizde onlar adına inşallah diyerek saygılar sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları