Mehmet DUMAN

BİR TUHAF ÇIKMAZ YOL

Mehmet DUMAN

Elazığspor’u çeşitli kereler değerlendirdiğimizde sıkça yazdığımız bir konu vardı, bağış adı altında toplanan gelirlerin ve verilen hatların yanı sıra taşıma suyla dönmesine çaba harcadığımız takımın geldiği son nokta. Baktığımızda toplanan bağışların ve satılan hatların getirisinin neredeyse açıklanan borç rakamından çok daha fazla olduğu görüşü her kesimden destek bulurken, yapılan hat ihalelerinde istenilen seyirde talepli çıkmadığından birkaç hattın ise sürekli gelir amaçlı kullanacağı cukka gibi yerine oturmuştu adeta. Akılda kalan suallerin sadece bunlarla fısıltı yaratmadığı stadyumun alt tarafında bulunan arsanın yıllarca Elazığspor’a kazandırılması çabası ve gelinen son noktada orasının benzin istasyonuyla ticari alana dönüştürülme çabalarında atılan imzaların vebali. Daha sonrasında nüfus ve konum olarak küçük bir şehir olmamızın negatifleri olarak araya giren hatır gönül, tanışıklık, komşuluk vs. ilişkiler bu işin uzamasına engel olurken, öyle anların gelişi vardır ki bir anda geçmişi sorgulamaya başlatır sizi. Tıpkı yapılan basın açıklamasında denildiği gibi bazı hatların paralarının akıbetinin ya da daha önce gündeme gelen Ferrokrom yani Yıldırım holdingin Elazığspor için verdiğim dediği desteğin hangi limanda sulara gömüldüğü. Yıllardır bu takımın borç yükünde gözle görülür bir azalmanın neden olmadığı, Elazığ olarak bizim ne kadar, boş ver, bana ne, kime lazımsa o ilgilensin, başa gelen çeksin gibi bir düşünceye sahip olduğumuzun aynası olsa da, çözümü sadece kemik olmayan dillerde laf üretmek ve dedikodu yapmakta bulduğumuzu söyleyebilirim. Ayrıca bu şehrin en büyük sivil toplum kuruluşuna gelen yardımların ve karşılığı giderlerin hesabına ibra zamanlarında kaldırıp indirdiğimiz ellerimiz dâhil bu vebalde kendi üzerimize düşen payı da almamız gerekirdi diyorum. Kısaca işin sonu, Nasrettin hoca fıkrasında olduğu gibi, “sür Eşeğini Niğde’ye”. Adını ne koyarsanız koyun bir takımın hocasının oynanan ilk maçın ardından istifa etmesi hiç şık olmasa da, işaret edilen koltukların boş kalması da bir o kadar hoş olmadı bence. Kulüp lisansı, sporcu kardeşlerimin hakkı, transfere engel borçlar ve diğer giderler elle tutulur geliri olmayan bu takımın açık söylemek gerekirse ipinin çekildiğine işaret ederken, Cumhurbaşkanı’nın gösterdiği işadamlarına gidin çözümü, şehir adına yapılan bir dünya ihaleden Elazığspor’a bir payda üretemeyenlerin suratlarına çarpan en güzel cevap olmuştur bence.

KARAKOÇAN FK

İlimizin bir diğer temsilcisi Karakoçan futbol kulübünün lige başlama hızı sporsever olarak bizleri sevindirirken başta Önder ve Ender hocam olmak üzere takımın oluşmasında, alınan sonuçlarda emeği geçen tüm teknik heyeti, yönetim kurulunu ve futbolcularını tebrik etmek istiyorum. Guruplarına baktığımızda, yeni yapılanmayla ve yeni hedeflerle yola çıkan İçel idman yurdu, yılların gediklisi Batman Petrolspor, Süper lig deneyimini yıllarca yaşamış Karşıyaka ve her dönem iddialı Çarşamba spor gibi takımların kıyasıya bir yarışta olacağı bu ligde Karakoçan takımımızın yanında olacağımızın bilinmesini isterim.

BASKETBOL

Süper lig temsilcimizde nihayet bu hafta sonu lig başlıyor. Türkiye basketbol federasyonu bayanlar basketbol süper liginde Cumartesi kendi sahasında Çankaya Üniversitesini konuk edecek Bir Evim il özel idare basketbol takımımıza başarı dileklerimizi gönderirken seyircisiz olarak oynanacak maç için ne yazık ki bu maçı izlemekten mahrum olacağımızın bilinmesini istiyorum. Lige nasıl başlarsan öyle devam edersin sözümüzle haydi potanın perileri yak çayda çırayı, halaya kalksın Gakgom, sen kazandıkça gururunla coşsun sağım solum. Kurallara uyalım, maske, temizlik ve mesafeden kaçmayalım. Çember daraldı, her bir yanımız bu virüsü yaşamaya başladı lütfen dikkatli olalım.

Yazarın Diğer Yazıları