Mehmet DUMAN

ASKF

Mehmet DUMAN

Elazığ Amatör spor kulüpleri federasyonu olağan genel kurulu haftasına girilirken şu ana kadar adaylıklarını açıklayan iki ayrı gurup için başarılar dileklerimi iletiyorum. Bu dileklerimin başında gelen gerçeğin Elazığ ve Elazığ’ın sporu olduğunu unutmamak gerekir. Önceki dönemlerde Şahin Şerifoğulları başkanlığındaki ASKF yönetiminde Futbol il disiplin kurulu üyeliği görevinde bulunduğum için yapılacak seçimde göreve gelecek yönetim kurulunun işlerinin hiç de kolay olmayacağını belirtmek isterim. Büyük özveriyle çalışılıp ilimiz sporunu daha ileriye taşımak için gösterilecek gayretlerin yanında hedefler doğrultusunda sunulacak projeler, tesisler, altyapı, kulüpler, eğitim, maçlar, gençlik, gelecek ve sayamadığım birçok çalışmanın içerisinde bulacaklar kendilerini hiç kuşkusuz. Aklıma gelmişken Belediye başkanımız Şahin beyin bu görevdeki başarısını, şehrimize kattıklarını bir adım daha ileriye taşımak seçilecek yönetim kurulunun asli görevlerinden olması gerekirken göreve gelecek yönetim kurulundan beklentilerimden birinin de yeri ve zamanı geldiğinde yumruğunu masaya vurması olacaktır. Şöyle ki, geçmiş dönemde Doğu kentte bulunan futbol sahasının akıbeti ve sonunun ne olduğunu bilen yoktur. Bu arazi eğer şahıs malıydı sa niye yıllarca orada maçlar oynandı ve tesis yapıldı, devletimize ait bir taşınmazdı sa niye ağırlık konulmadı, çar çor edilmesine niye engel olunmadı. Baktığımızda takımlarımızın ligden düşmesi ve gurbette oynamak zorunda kalmaları alternatif sahamızın olmaması neticesinde bu şehre verilen zarar değil midir?

Doğu kentteki bu tesis şimdi mumla aranmıyor mu acaba? Bal ligini geçen sezon takımsız geçirmemiz tamamen ekonomik sıkıntıların getirisi ile oluşmamış mıdır, gücün yoksa katılmayacaksın diyerek kenarda izlemek kimsenin kabul edebileceği bir düşünce değildir. Burada anlatmak istediğim, makamlar ve mevkiler oturulacak ve zaman geçirilecek koltuklar olmamalı, destek ve çare üretmek yeri olmalıdır. Diğer bir konunun da sporun sadece futbol olarak görülmemesi gerçeğinin artık kabul edilmesi gerçeğidir. Çok defalar bu köşede salon sporlarını yazan, beklentilerini sıralayan bir kardeşiniz olarak madem adımız amatör spor kulüpleri neden bir güreş, boks, masa tenisi, yüzme, kayak, okçuluk vs takımlarımızın olmadığı, voleybol takımlarımızın kaybolup gitmesine, erkekler basketbolda nerelerdeyiz diye aklımıza takılanların masaya yatırılması olmalıdır. Eğer makamlar koltuklarda oturup falan takımın kendi gayreti ile desteksiz ve mesnetsiz şampiyonluğunu kutlayıp, ferdi sporların getirisi ile gelen başarılarla övünüp ön plana çıkmaksa bunun yanlış olduğunu, kapanan takımlarımıza çözüm bulmak, dertlerine ortak olmak sokaklarda gelecek olmadığı anlayışı ile ellerinden tutmak bu görevin kutsal yanı olacaktır kuşkusuz.

Elazığ ASKF başkanlık seçimlerinin başta Ülkemiz olmak üzere Elâzığ’ımıza hayırlı olmasını temenni ederken, iki guruba yakın arkadaş eş ve dostlarımızın olduğunu belirtip, seçim sonuçlarına fazla takılmadan alacakları bayrağı bir adım daha ileriye nasıl taşırım gayretlerinde olacaklarına olan inancım ile tekrar başarılar dili

Yazarın Diğer Yazıları