İlhami BULUT

KURŞUN KALEMLER ŞAİRLER VE YAZARLAR DERNEĞİ

İlhami BULUT

Finliler diyor ya; ‘kütüphaneler demokrasinin kaleleridir’, elbette kütüphanenin fiziki binası bu teşbihin nesnesi değil, söz konusu olan kitap; ülkemizde maalesef çok düşük düzeyde seyreden okuma amelesinin çıtası nasıl yükseltilir.

             Her Türk insanının baş gailesi olmalıdır bence; işte bu kompleksi yok edici çalışmalar uç veriyor, desibeli yüksek yürek sesleri ile;

             Güney illerimizden Antalya’da kurulan ‘Kurşun Kalemler Şairler ve Yazarlar Derneği “BeKir Abi” isimli Derginin ilk sayısını yazın hayatına armağan etmiş, bu sayıda bu ilk sayı elimize geçmiş bulunmaktadır.

             Riya ve abartıyla ile ne ilgimiz var ne de ihtiyacımız, her şey edebiyatımız için; Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şair ve Yazar Nilüfer AÇILAN, bu şair ve yazarımız 6 esere imza atmış çok güçlü bir isim, bu yazarımızla Kapadokya ve Sarıkaya kültürel etkinliklerinde aynı mikrofonu paylaşma şansını bulduk.

            Dolu başağın başı eğik olur; tam da bu yazar ve şairimiz için söylenmiş bir vecize, edebiyatımızda çok farklı bir yer tutan “Kuantik Yaşam” ki, çok güçlü bir eser veren bu yazarımızın bu eseri ile ilgili, yine çok güçlü bir şair ve kalem olan Yahya Akengin ‘BeKir Abi’ Dergisi’nin 1. Sayısında bahsetmişler.

           İmtiyaz Sahibi Mete Dayı olan, Leyla Gökgöl, Çetin Yılmaz, Fethi Akın’dan oluşan yayın kurulu, halkla ilişkilerde Hüsniye Dayı, Grafik – Tasarımda İnci Eksen’in görev aldığı bu derginin ilk sayısında;

          Mustafa Ceylan’ın Dergilerde Ruhumuz başlıklı konuyu tadat eden çok şık bir değerlendirme ve giriş yazısı,

          Mukaddimede Nilüfer AÇILAN “,,,,,Dünyada gelişen değişikliklere karşı sorgulayıcı ve dönüştürücü tanıklığımız ile birlikte çağın algısında kalarak, farklılıkları kucaklamak ve anlamın izdüşümüne nefesimizden bir pare düşürmektir amacımız” diye hülasa etmektedir.

         Bu sayıda şiir çizgisi koyulaştırılarak; derginin sayfalarını heyecanla çevirme ivmesi sağlanmış bulunmaktadır.

         Neredeyse bir kitap hacminde olan derginin ajandası, hitap alanının hinterlandı, analiz, değerlendirme, araştırma hatta tartışma içerikli makale ve yazı içerikleri derginin hüviyetini uluslar arası standartlarda edebiyat ve kültür alanında hatırlı kılma yönünde çok güçlü bir adımla dergi mantığının temeli atılmış bulunmaktadır.

           Yayın ahlakına uygunluğu, inandırıcı editöryal konsept, şair ve yazar kadrosunun coğrafik dağılımındaki çeşitliliği, kapsam koordinatlarının us ve gönül arasındaki viyadüğü ,vicdani mülahaza ile bu derginden söz etme gereğini ortaya koymuştur.

            Sözün başında Finlilerden bahsettik, Cemil Meriç’te der ki; ‘Dergiler hür tefekkürün kalesidir’

             Dergi bütününde gah zirvelere çıkarken gah usta kalemlerle sakin bir limana demir atmaya dönüşen bir seyir izlenimi aldım.

             Velhasıl bu dergide Anadolu ve insan şiir olmuş, hikâye olmuş, fikir ve resim olmuştur.

              Zengin bir edebi birikim rahminden yayın, yazım ve okuma hayatımıza doğan BeKir Abi isimli derginin; güzel yurdumuzun edebiyatsever güzel insanlarına hayırlı olması dileğimle;

              Müstesna kadroyu içtenlikle selamlıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları