İlhami BULUT

KEBAN CIVIL CIVILDI

İlhami BULUT

 12 Mart 1921 Günü İstiklal Marşımız TBMM.’de ayakta üç kez okunarak, alkışlarla kabul edilmişti,  98 yıl sonra bu kutlu günün heyecanını yeniden yaşamak adına; Keban Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Yılmaz’ın hazırladığı kutlama programına katılmak üzere;

 Manas Yöneticisi Şener Bulut, şairler Günerkan Aydoğmuş, Tuncer Sönmez, Faik Güngör ve bendeniz olduğumuz halde; 12 Mart 2019 günü Keban İlçemize vardığımızda

 Öğretmen evinde düzenlen bu programa; başta ilçe Kaymakamı Ersin Tepeli, Belediye Başkan Vekili, Milli Eğitim Müdürü Nurullah Emül, Öğretmenevi Müdürü Cengiz Temiz, öğretmenler, öğrenci ve halkın katılımı ile oluşturulan bu anlamlı etkinlik.

   ATATÜRK, Mehmet Akif ERSOY ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve istiklal marşımızın dorukta bir heyecanla, toplu bir şekilde okunması ile başlatılmış oldu.

   Müteakiben; günün ve anlam ve önemine anlatan edebiyat öğretmeni Hakan Doğan’ın konuşmaları, çok kaliteli bir hazırlıkla öğrenciler tarafından sunulan oratoryo, Seda Gök, Hacer Selçuk, Salime Şura Pala isimli öğrencilerin şiir okumaları;

   Kebanlı Şair Ahmet Demir ve katılımcı diğer şairlerin şiir takdimleri ile istiklal marşının kabul heyecanı tazelenerek yeniden yaşanmış ve yaşatılmıştır.

   Milli Eğitim Müdürü Nurullah Emül’ün verdiği bilgiye göre, ilçede ana okulu dahil toplam 821 öğrencinin bulunduğu çok başarılı bir eğitim profilinin olduğunu kıvançla öğrenmiş bulunduk.

    Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın uğurlamaları ile yurdumuzun bu şirin ilçesinde, istiklal duygusunu hep birlikte terennüm etmenin bahtiyarlığı ile ayrıldık.

    Kültürel etkinliklerden;  heyecana hazır potansiyel bir insan yapımızın olduğunu samimi olarak müşahede etmek güzeldi.

    Bu programda takdim ettiğim şiirimle sizi selamlıyor, Fırat’ın coşkunlaştığı, baharın uç verdiği Keban cıvıl cıvıldı. Teşekkürlerimizle.       

BİR VATAN TANIMI YAP BANA

Bir VATAN tanımı yap bana

İçinde Çanakkale

Kale içinde aynalı çarşı

Çarşılar türkü olsun

***

Bir VATAN tanımı yap bana

Hududunda Mehmet

Yüreğinde Memleket

Bir yanı Mustafa

Bir yanı Kemal olsun

***

Bir VATAN tanımı yap bana

Seması yıldız yıldız/ay hilal

Marşı istiklal

Bayraktaki rüzgâr helal olsun

***

Bir VATAN tanımı yap bana

Şimali Köroğlu/güneyi Toroslar

Muradını alsın Fırat

Irmaklar yeşil olsun

***

Bir VATAN tanımı yap bana

Her ağaçta bir kuş yuvası

Mecnun’u Leyla’sı

Memleket sevdası tetikte olsun

***

Bir VATAN tanımı yap bana

Demet demet kırmızı türküler

Soyadı cumhuriyet

Adı da TÜRKİYE olsun....

Yazarın Diğer Yazıları