İlhami BULUT

HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI PROGRAMI BUGÜN START ALDI

İlhami BULUT

Bugün (19 Ekim 2017) gerek uluslararası boyutu gerekse içeriğinin doluluğu ile evrensel ölçekte markalaşan, banisi Şener Bulut ve arkadaşları olan 1992 yılından beri düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları bu gün start aldı.

                Valilik ve ilgili bakanlığın onayını alan programın istişare toplantısı bugün Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür müdürlüğünde intaç olundu.

                Elazığ İl Kültür Müdürü Ahmet Demirdağ’ın deruhte ettiği toplantıya; Elazığ Belediyesi Kültür Müdürü Selami Polat ve ELASKAV. Müdürü Seyfettin Bahçeçi yanı sıra şairler A.Tevfik OZAN, Nazım PAYAM, Hadi ÖNAL , bu fakir ile Kültür Müdürlüğü çalışanlarından program yapımcısı Bünyamin EROĞLU katılmışlardır.

                 Programın gerek mali portresi gerekse şair ve sair iştirakçilerin keyfiyet ve kemiyeti üzerinde görüş teati edilerek; daha önce önerilen 25 Kasım 2017 tarihi sabitlenerek program 25-26 Kasım olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

                  24.cüsü düzenlenecek olan bu programın teması ‘VATAN’ olarak saptanmış, 10 yurt içinden 5 yurt dışından 2’ de Elazığ’dan olmak üzere toplam 17 Şairin yer alması önerilmiştir.

                Programa içinde bir konferans, kürsü başı programı, gezi ve sair birkaç etkinlik monta edilmiştir.

                1992 yılından beri düzenlenen bu şiir şöleninin en belirgin çizgilerinden biri; şehrin Valisi de dahil çok geniş bir halk katılımı ile hemen herkesin “ŞAİRLER YÜRÜYÜŞÜ” adı altında mehter takımı refakatında  PTT.Meydanı’ndan Öğretmenevi’ne kadar kortej halinde yapılan yürüyüş.

                Bu yürüyüş yürekleri kabartmakta, programın fiil startı milli bir atmosferden neşet etmekte ve bir kurtuluş günü coşkusuna dönüşmektedir.

                 Bu yıl ki bu programda ilk olarak görev alan İl Kültür Müdürü Ahmet DEMİRDAĞ’ın ilkeli, prensipli, kaliteli ve samimi çabası söz konusu programın amaca taşınmasında yegâne etken olacağına kaniyiz.

                    Sanat kriterlerini zedelemeden il müdürünün hassas yaklaşımı şayanı dikkattir.

                     Ayrıca bu programın birinci derecede yüklenicisi olacak olan bu kurum müdürünün konuyu çok detaylı irdelediği anlaşılmaktadır.

                    Bu şehrin bir hemşerisi bu yurdun bir ferdi olarak bu programın önemsediğimiz en etkin yönü sanatsal bir aksiyon olmasıdır.

                    Gerek yurdumuzda gerekse şehrimizde sanatsal aktivitelerin zenginliğinden bahsetmek gündem züğürtlüğü olur.

                    Şiirin, bir divan edebiyatının dönemindeki etkinliği ve güzelliği, neden şimdi olmasın, toplumu motive eden gizli özelliğinin güçlü bir boyutu ile şehrimizde inkişafı elbette önemsenmelidir.

                      Folklorik enstantanelerle süslenecek olan program; şehrimizin görsel basın, gazete ve dergilerde işlenmesi yöresel zenginliklerin ulusal değerlerle entegrasyonu mühim olsa gerek.

                      Uğurlu olması dileklerimizle…..

 

Yazarın Diğer Yazıları