İlhami BULUT

HAVADA BULUT ÇOK

İlhami BULUT

Yazı başlığı havada bulut yok olsaydı, devamı ‘bu ne dumandır’ diye devam eder giderdi, yokluklar şiir oluyor bizde, varlıklar hikâye; Mesela yar yanımızda olunca söz etmeyiz, hasretlik girince araya şiir üstüne şiir yazarız.

           İstemeyiz ama olunca da geri durmadığımız savaşlar, türkülerle yüreğimizdeki tazeliklerini korur, duygularımızı yeşertir. Yemen Türküsü gibi.

          Burası ha Muş’tur ha Huş’tur. Savaşa katılan biz, şehit olan biz, bizim dramatik türkümüz bu, Harput’tan bölük bölük asker göndermişiz Yemene, Yemene’de anam Yemene. Ayrı gayrı yok. Burası Muş’tur yolu yokuştur.

           02 Kasım 2017 günü Muş’tan çok şık misafirlerimiz vardı, Gönül Yuvası MANAS.’ta ağırlandılar, Muş Gazeteciler Cemiyet Başkanı Emrullah Özbeğ, Muş Ovası Gazete sahibi Bülent Toplu ile birlikte gelen Muşlu ses sanatçıları Necdet Evren ve Murat Dora.

            Ev sahibi, konuk ayrımı hiç göze çarpmadan anında kaynaşma, bin yıllık kadim dostluk çaylar eşliğinde yudumlandı.

           Konuklarımız Muş’un gerek sosyo-kültürel yapısına gerek coğrafi, beşeri ve tarihi yapısına ilişkin doyurucu bilgilerle bizleri teçhiz ettiler.

            Gelen ses sanatçıları, bizleri Muş türkülerine gark ederek, ayrılığın bir anda yok edilmesi müşkül olmadı.

             Muş’tan ses sanatçıları olur da, Elazığ’da olmaz mı, Sanatçımız Fethi Açıkgöz’ün udu eşliğinde Harput kültürünün yaşayan çınarlarından Lokman Tasalı ve Nihat Kazazoğlu konuklarımızı ve bütün dinleyenleri mest eden türkülerimizi güler yüzleri ile yüreklere servis ettiler.

             Muş’tan söz açılır da MALAZGİRT’e bigane kalmak mümkün mü ? Ki; bu güzel yurdumuzun eşiği ve giriş kapısı.

             Bu buluşmanın anısına ve onuruna, Malazgirt’e şiirler başlığı altında; şairler Zekeriyya Bican, Tuncer Sönmez, Günerkan Aydoğmuş, R.Mithat Yılmaz, İlhami Bulut, İhsan İpek Cankurt, Gazi Özcan, M.Ergün Yılmaz, Faik Güngör, Hadi Önal, M.Yalçın Azizoğlu, Hüseyin Poyraz’ın seslendirdikleri şiirlerle lirik atmosferin yüreklere sinmesi sağlandı.

            Bestekarımız Doğan Sever’in aldığı notların semeresini bilahare alacağız sanırım.

            Programa dair değerlendirmelerde bulunan köşe yazarı Muammer Aksoy buluşmanın önemini vurgularken işin mutfağında yer alan yine köşe yazarı Hüseyin Göçeri ev sahipliğinin güler yüzünü gösterdi.

             Programın sunuculuğunu üstlenen Şair, Gazeteci ve Yazar Bedrettin Keleştimur; sunum aralarına serpiştirdiği dörtlüklerle programın debisini yükseltmekte zorlanmadı.

             Onur konuğu olarak iştirak eden; Valilik Özel Kalem Müdürü Özcan YALÇIN’ın teşekkür konuşması şehrimizin ev sahipliği konumunu tahkim etti.

             MANAS .yöneticisi ve bu programın düzenleyicisi olan  M.Şener Bulut’un gün içinde ilimizde intişar eden gazete ve yine ilimizde yayın yapmakta olan televizyonları gelen konuklarla birlikte ziyaret etmeleri, ziyaretin haber değerini dostluk adına güçlü kılmış oldu.

            Bizim de içinde bulunduğumuz bir heyetle misafirlerimizle birlikte Şehrimiz Valisi Çetin Oktay KALDIRIM’a takdim olunan ziyarette; Vali Bey’in basının vazgeçilmezliğine değinerek, eş güdümün önemini belirtmesi basına ilave bir şevk vermesine vesile olmuştur.

             Konukların beraberinde getirdikleri; Muş Valiliği ve Belediye Başkanlığı’na ait Muş’un tanıtılmasına ilişkin armağanlar, katılımcılara takdim edilmiş, tarafımızdan yapılan kitap armağanları ile hediyeleşme kaliteli, makul ve manalı materyallarla teati edilmiştir.

             Özleyen ve özlenenlerin aynı oluşu, coğrafi mesafeleri dert olmaktan çıkaracağı sübut bulmuş.

             Gönüllere bir misafir bereketi çökerek, kurulan bu dostluk viyadüğü sanmam ki vasıtasız kalsın artık…

 

Yazarın Diğer Yazıları