İlhami BULUT

ELAZIĞ RÜZGÂRI

İlhami BULUT

                 Ankara ATATÜRK Kültür Merkezi, bir tekne yelkeni gibi;

                 Harput’tan, Mastar’dan, Hazar’dan, Fırat vadisinden, Hüseyinik’ten, Kövenk’ten, Kuzova’dan, Ulu Ova’dan esen Elazığ rüzgârı ile dolarak, 81 ilin insanı ile kucaklaşıp,  bu kültür esintisi ılgıt ılgıt tüm yurda yayılmıştır.

                Şiirin başşehri Elazığ-Harput’tan; Başkentimiz Ankara’ya 04-08 Ekim 2017 tarihleri arasında, selam götürdük, muhabbet götürdük, üzüm, orcik, dut, leblebi, içli köfte, pestil, badem şekeri, tulum peyniri, tandır ekmeği gibi yiyecek, yine yöresel giyecekler ve çok çeşitli el ürünleri; bir tren vagonu gibi stantlarla, kültür adına taşındık Ankara’ya.

               Ayrıca çayda- çıra, halay, delilo, şarkı, türkü,  Manas gönül evi olarak ta, yanımızda epey kitap ve yüreğimizde birkaç şiir götürdük.

              Hülasa yaşadığımız şehri canlı canlı Elazığ’daki yaşamı özet olarak Ankara’ya taşıdık, Elazığ nezdinde ATATÜRK Kültür Merkezi eşi görülmemiş bir birlikteliğin 81 ilden hemen herkesin terennüm ettiği bir kültür bahçesine dönüştü 04 Ekim 2017 günü.

                Elazığ Valiliğinin temin ettiği araçla; Elazığlı şair ve yazarlar olarak; Manas. Yayınevi yöneticisi M.Şener Bulut’un deruhte ettiği program çerçevesinde; Hadi Önal, Faik Güngör, Gazi Özcan, Zekeriyya Bican, Tuncer Sönmez, M.Ergün Yılmaz, Doğan Sever, İlhami Bulut, Hüseyin Göçeri, Nihat Kazazoğlu, Fethi Açıkgöz, Ankara’dan Muammer Aksoy ve Muhammet Yalçın Azizoğlu’nun katılımı ile 04 Ekim 2017 günü Elazığ Tanıtım Günleri’ne katıldık.

              Tanıtım alanı olarak belirlenen Atatürk Kültür Merkezi girişi Harput Kalesi motifi ile görkemli bir giriş kapısı olarak, davetlileri peşin peşin büyüleyerek; davul ve klarnet eşliğinde içeri buyur ediyordu.

             Program olası tüm kusurlardan arındırılmış olarak takdim edildi, tüm konuklara; bu projenin yapımcılarının başında, mutfağında; Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı olduğu malum, bu vakfın başkanı Mehmet Çağlar, Başkan Yardımcıları Kadirhan Sunguroğlu, Mustafa Turan ve diğer tüm çalışanlar bu devasa projenin kaliteli bir şekilde ikamesini sağlayan isimlerin başında gelenler.

               Ayrıca Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Elazığ Kültür Derneği Başkanı Prof.Haşim Çakırbay ve Genel Sekreter Erdal Açarlar canhıraş gayret ve özverileri ile diğer çalışanlarla birlikte tanıtım günleri programının vücut bulmasını el birliği ile sağlamışlardır.

                Gerek Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım gerekse Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın heyecanlı ve gayretli katkıları elbette ki bu etkinliğin kalitesini ve önemini artırmıştır. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ’ın diğer idarecilerle birlikte üstün gayretlerine tanık olduk.

                   Elazığ Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Faik İçmeli ‘den; halay başı çeken folklorcumuza ve çiğ köfte yapan hemşerimize kadar hemen herkesin en güzel şekilde kaliteli hizmet hitabını müşahede ettik.

                 TBMM. Başkan düzeyine kadar içeriği doldurulan Elazığ Tanıtım Günleri erkân-ı devlet ile bu aziz milletin el ele verişinin resmi olmuş, siyasi polemik ve spekülasyonlara heder edilmeden Elazığ Kültür havuzuna dönüşmüştür.

                  Elazığ şehrinin maddi ve manevi kültür öğeleri orantılı bir dozla çok güzel dizayn edilerek; sırıtkanlık ve aşırılığı önlenmiş, devasa bir sosyal yapı rezervinin varlığı içten içe sezilmiştir.

                  Uzun tarihi geçmişi, bu günü ve geleceği, tüm beşeri yapısı ile uyumlu ve estetik bir yeknesaklık mevcudiyetinin müşahedesine medar olan bu program;

                 Elazığ Kültür Portalına kapak resmi olacak boyuttadır.

                Bu etkinliğin kayda değer bazı ayrıntı ve nüanslarını nasipse müteakip yazımızla sizlerle paylaşacağız.

                 Emeği geçenleri yürekten selamlıyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları