İlhami BULUT

'BİR TORBA İÇİN BİR AT VURULMAZ'

İlhami BULUT

Rahmetli babam hep derdi bir terki (torba) için bir at vurulmaz diye, çokta anlamazdım ne demek istediğini, sormazdım da, gerekte kalmamış sormama bu gün bu sözle ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

                 Atalarımızın bu sözünü günümüze uyarlarsak; At Devlet ise, bu teşbihe binaen torba da hükümet olur, sözüm ona vatansever kardeşimiz, sırf siyasi mülahaza ile hareket ederek, hükümete muhalefet edeyim derken devletin tekerinin önüne taş koyarak; torba için atı vuruyor belki haberi bile yok. 

                 Hükümetler devletin ayakkabısı gibidir diyorum ben, gerektiğinde değiştirilir, ama devlet değişmez ki, günlük siyasi çıkar mülahazası ile hareket edilmeyecek zamanlar vardır.

                 Şimdilerde; bir boyutumuzla cephede iken; iktidar olsun muhalefet olsun seçimi, siyaseti bir kenara koyarak bütün enerjimizi bu şer odaklarının dağlardan bayırlardan kürelenerek tarihin hainler çöplüğüne atılması için yekvücut olmamız gerekmez mi!

               Dere geçiyoruz hem de yılan, çayanlarla dolu bir dere, tam bu sırada, bu torba bu ata göre değil diye atın nalları çekilmeye çalışılıyor.

               Şu aziz milletin vicdanı kadar hafızasına da güvenin, bu millet hiçbir şeyi unutmaz hepsini tek tek not alıyor, kim olursa olsun, ne olursa olsun, belleğine kaydediyor.

             Bu tabir az bile yedi düvelle çarpışır haldeyiz, bütün şer güçler bizi bir bardak suda boğmak isterken, hala yok milisti, değildi, unsurdu şuydu buydu.

             Allah aşkına bunun zamanı mı şimdi, adına ne dersen de ne önemi var ki; Suriye’den kendi yurdunu savunacak yiğitler çıkamaz mı!

              Allah vermesin bu pozisyonu ülkemiz için bir an düşün, sen vatan savunması için mücadele verirsen niye milis güç sayılmasın ki: bunu anlamak mümkün değil. 

              Hala PKKPYDYPGDHKPCŞID. terör örgütü mü değil mi belli değilmiş, sübut bulmamışmış, Yarabbi sen bizi affet.

              Bu ne iştir bu ne anlayıştır, bu ulusun içinden nasıl böyle birileri çıkıyor anlaşılır gibi değil, bu ne kadar gözü dönmüşlük, bu ne kadar siyasi körlük ve kepazelikler.

              Üzüntüden kahroluyoruz, temyiz kudretine sahip bu yüce millet leb demeden leblebiyi anlamıyor değil.

               Savaş karşıtıymış, terörü lanetleyemiyor savaş karşıtı numarası yapıyor, savaşı kim ister, hadis açık ‘savaşı istemeyin, olunca da geri durmayın’ hepsi bu,

               Ne TÜRKİYE ne de, ATATÜRK’ten TÜRK’ü ayırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

               ‘Bu ulus ilelebet payidar kalacaktır.” ATATÜRK..

Bir şiirimle selamlıyorum KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZİ..

 

BİTİMSİZ SEVDAMIZ

bir kıyamet koptu bende

pusuya düşürüldü canım ve sevdam

bu kalleşlik öldürdü beni

bir şair utanır şiir yazmaya

oysa biz

kalbimiz sıcak sıcak

sevişir gibi dövüşürdük

cephede///

Malazgirt’te Çanakkale’de

neyse boş ver gülüm

biz işimizi ölerek yaptık

sen konuş şimdi

kalk anlat hain karanlıklara

en son bayrakla birlikte geçtin gönlümden

bir kıyamet koptu bende

mahşeri beklemeden

kalbim bağdaş kurdu VATANA

 

Yazarın Diğer Yazıları