İlhami BULUT

BELEDİYE İNTAÇ TOPLANTISI

İlhami BULUT

             Elazığ Şehrül-Emini Mücahit Yanılmaz’ın 05.11.2018 günkü  basın toplantısı, siyasi ve matematiksel hesapların bir nevi ibrası mahiyetinde, devam mı, tamam mı sorusunun çok nazik yanıtını da içeren sonuç bildirgesi olarak algılanacak; çok yararlı ve açık yüreklilikle yapılan, sonuç bildirme toplantısı mahiyetinde cereyan etmiştir.

           Bu saptama elbet tarafıma ait bir çıkarım, bu naçiz kalem ve şahsın, hiçbir siyasi parti ile organik bağının bulunmadığı bildirmek zaten malumu ilandır.

           Zira; bu köşelerden yeri gelmiş Belediye Reisi’ni eleştirerek kendi gözlemimiz muvacehesinde serzenişlerimizi ilettik, yine de yeri geldiğinde aynı şeyi yapacak bir pozisyondayız.

           Sayın Başkan; iş başına geldiği günden bu yana; takribi iki saate yakın bir süreçte, Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarını tadat etmiş, basın toplantısı zaman zarfında projelerin çok fazla açılımına olanak bulunamamış, 114 başlık altında toplanacak faaliyet icmalini anlaşılır bir şekilde, politize etmeden izah ve tavzih etmişlerdir.

           Şimdi biz de bu köşemizde bu faaliyetlerin detayına müracaat etmeyeceğiz, zaten bu köşe ve bu gazete kifayet etmez, konu basına düştü oradan takibi mümkün,

           Çok basit gibi görünen ama bana göre günlük hayatta çok insanı ilgilendiren birkaç hususa değinmeyi önemden uzak tutamayız.

            Elazığ’da yaşayan ve vasat bir hayat içinde olan hemen herkesin yolu İzzetpaşa Camii yanına yöresine düşmektedir, o yerdeki ücretsiz lavabo, hayat akışında çok mühim, daha önce hemen herkes hatırlar, para öderken söylenmeler, sızlanmalar, hiç küçümsenecek bir durum değil bu, orada elini yüzünü yıkayan vatandaş, inanın devlete bile saygısı çoğalıyor, niye ? İnsan yerine koyuluyoruz, hatırlanıyoruz hissi çok güçlüce yaşanıyor.

           Keza; cenaze hizmetlerinde o nazik durumda, belediyeyi geniş anlamda, devleti bir şekilde yanında buluyorsun,;

           Elbüs’ler ve diğer hizmetler bunları ayrı ayrı saymıyoruz  artık.

           Aksaklıklara dair iletilen soruları alabildiğince, detaylı, üstünü örtmek yerine, irdeleyerek doyurucu yanıtları uzatmada sayın başkan asla cimrilik göstermedi, nitekim; kentsel dönüşüm bağlamında hemen herkes duymuştur, fazla kat çıkmak için, git belediyeye işi bağla gibi amiyane söylemler duyulmuyor değil.

          Şehrül-emin çok net cevap verdiler; asla ve kata, planlar, programların dışında bir işlem cereyanı vaki değildir, bu kasta müteallik ve asparagas bir virüstür dedi.

          Yine basın tarafından iletilen Belediyenin 800 milyon borcunun olduğu yönündeki soruyu, herhalde bazıları, belediyenin böyle bir borç batağında olmasını arzu ediyorlar ki, ileri sürmüşler belediyenin borcunun 37 milyon olduğu başkan tarafından belirtilmiştir.

           Gerek ulaşım, gerek temizlik, sosyal ve kültürel aktiviteler ve tüm hizmet kollarını tamamen açarak bu şehirde yaşayan herkesi sardığını, zaten bu şehirde yaşayanların da bunu hissettiklerini ilave etmeleri bence gerçeğe aykırı bir beyan olmamıştır.

           Sayın Başkan’da, yalnızlık hissi gözükmese de; kaliteli bir burukluğun şiirsel ifadesi vücut diline sinmişti diye algıladım.

           Finalde; Elazığ Belediye Başkanı olarak değil de;  Mücahit Yanılmaz mefkûresi olarak, bana göre şu mealde yukarıyı selamlayıp ve böylece bitirdi toplantıyı;

“ Ferman-ı aşka can iledir inkiyadımız

Hükm-i kazaya zerre kadar yoktur inadımız”

 

Yazarın Diğer Yazıları