İlhami BULUT

 24.ULUSLARARASI HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI

İlhami BULUT

                   Hazar şiir akşamları 1992 yılından beri ilimizde kutlanarak; şehrimizin şiirin başkenti unvanı ile anılmasına vesile olduğunu söylememiz abartılı olmaz.

                  Umumiyetle şölen havasında geçen, şiir ağırlıklı sanat ve TÜRKİYE özlemini çekenlerin kaynaştığı bir şölen kazanına dönen şehrimiz;

                  Hiçbir karesinde görkemden taviz vermeden, tüm anları; vatan, bayrak, sevgi, dostluk, vefa, âlicenaplık, misafirperverlik, nezaket ve nezahet, insan sevgisi ve hoş görü ile tıka basa dolu, evrensel boyutu ile dünyaya kucak açan bir programın arkasından, bu konuda kalemim onurla işini yapıyor şimdi.

                  Diye 22.Hazar Şiir Akşamları’nın ardından BİR ŞEHİR ŞİİR OLUYOR isimli yazımızdan kısa bir alıntı bu.

                  Hiç riyasız Sayın Vali’miz Ömer Faruk Koçak, tamamen demokratik ve herkesin görüş ve katkısını temin edecek biçimde başkanlığını yaptığı toplantılardan ikincisi 25.02.2014 günü Valilikte gerçekleşmiş olup;

                   Programın mahiyeti ve ağırlık çekim merkezinin belirlenmesi yönünde; şehrin tanıtımına mı yoksa sanata mı öncelik tanınacağı ve sair hususlardaki mülahazaların toplanması amacına yönelik olarak, anket yapılmasına dair Sayın Vali’mizin önerisi ile yeni bir zengin şekil almış olacaktır.

                   Diye çok sayıda değerlendirmelerimiz söz konusu olmuş, şehrin hemen tüm yazarları da yine gazete ve ilgili basında görüş serdetmişlerdir

                    Hiç riyasız; Valimiz Sayın Ömer Faruk Koçak o kadar devlet işi arasında bu etkinliğe de önem atfederek, niza ve şikâyetleri ortadan kaldıran kademeli ve kaliteli çalışma projesi ile halka mal etmiş olmasından dolayı müteşekkiriz.

                     Biri çıkıp sorarsa, bize kârı ne, bu şölenin bu programın diye? Cevabı çok açık olur; şehrimize Lefke Üniversitesi Prof.’lerinden Saadettin Yıldız’dan, Başbakana bizzat projeler sunan Kerküklü mimar Prof.Suphi Saatçi’ye kadar, onlarca güçlü kalem, şair ve yazarın gittikleri yerlerde kaleme sarılacaklarını, Elazığ ve programı anlatacaklarına dair beyanlarına tanık olduk.

                    En son 26 – 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında 23.sü düzenlenen program dönemin Valisi Murat Zorluoğlu ve diğer ilgililerin katıldığı görkemli bir kortejle, mehter takımı ile Vilayet Binasından Öğretmen Evine’e kadar tüm Elazığlılarla yürünerek; birlik ve beraberlik resimleri arşivdeki yerini almıştır.

                   Velhasıl bu program şehrimiz yönünden çok önem taşıyor.

                    25 – 26 Kasım 2017 tarihleri arasında 24.sü düzenlenecek olan bu programın banisi MANAS. Yayıncılığın birinci ismi Şener BULUT ve arkadaşlarıdır.

                    Vefa ekseninden kaymadan; şehrimize yaraşır bir şekilde düzenleneceğine inanıyoruz, göreve gelen kültür müdürünün de geniş çaplı ilk programı olacak, umarım kamuya, şehrimize maksimum yarar sağlar.

                 Düzenleyen kurum olan; Elazığ Eğitim Kültür Sanat Araştırma Tanıtma ve Hizmet Vakıf Müdürü’nün deneyimi ve Sayın Vali’nin ilgisi ile etkin bir kültür aksiyonu olarak şehrimiz kültür tarihine çerçevelenip asılacağına olan inançla.

                  Kolaylık ve başarı dileyerek selamlıyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları