Hüseyin KABUKÇU

YENİLMEMEK ÖNEMLİ

Hüseyin KABUKÇU

Elazığspor TFF 1. Lig’in 6. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Akın Çorap Giresunspor ile golsüz berabere kaldı.

Maça tam bir deplasman takımı edasında başlayan temsilcimiz, savunmadaki başarılı müdahaleleri ile rakibine tehlikeli pozisyon vermedi. İlk dakikalarda Akın Çorap Giresun Dialiba ve Fatih Atik’le kanatları etkili kullanmaya çalışsa da savunmamızın yerinde müdahaleleri rakibe şans tanımadı. Oyunu kontra atak ağırlıklı kuran temsilcimiz Sarpong ve Tom ile ani kontralar geliştirmeyi hedefledi. Burada da başarılı olan Giresunspor savunması oldu. Ceza sahasını Elazığsporlu futbolculardan uzak tutmayı genelde başardı Karadeniz ekibi. Temsilcimiz Sarpong ile ilk yarıda etkili bir şut çıkardı yay üzerinden, bunda da kaleci Anıl iyi uzandı ve gole engel oldu.

İkinci yarıda her iki teknik adamda hamlelerini gerçekleştirdi ancak zaman zaman yapılan baskılar sonuç vermedi.

Maçın hakkı başından sonuna kadar beraberlikti ve nitekim de öyle oldu.

Giresun Atatürk Stadyumu’nda her şey baştan sona güzeldi.

Taraftar, hakem, futbolcuların performansı takdire şayandı…

Eleştirilecek tek husus stadyum zeminiydi. Üst düzey maçlara yakışmayan bir görüntü vardı Giresun’da. Bu zeminleri gördükten sonra Elazığ Atatürk Stadyumu zeminini yapanları hayırla anmamak mümkün değil.

Elazığspor sonuç olarak Giresun deplasmanından 1 puan aldı ama en önemlisi namağlup unvanını korumayı başardı. İlk haftadaki Altınordu kazasının ardından Elazığspor, Ziraat Türkiye Kupası maçını da sayarsak tam 6 maçtır rakiplerine boyun eğmiyor. Giresun’dan belki bir puanla ayrıldık ama takım özgüveninden hiçbir şey kaybetmedi.

Rakipler bize göre önlem almaya devam edecekler, biz onlara göre değil.

Bu psikoloji dahi Elazığspor’un başarılı olması için yeterli olacaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları