Hüseyin KABUKÇU

ÇİM SAHA KİMİN HAKKI?

Hüseyin KABUKÇU

Profesyonel liglerde ne güzeldir ki iki takımımız var. Bir çok şehrin, şehir takımları da dahil olmak üzere hiçbir takımı profesyonel liglerde yer almıyor. Allah bize iki takımla profesyonel liglerde mücadele etme hakkı verdi. Bu bir nimettir ve sporda markalaşabilmemiz adına büyük bir fırsattır.

Gel gelelim ki saha sıkıntımıza…

TFF’nin sezon başından açıkladığı fikstüre göre takımlarımız uzun zamandır iç saha maçlarına birer gün arayla çıkıyor. Örneğin Elazığspor cumartesi oynuyorsa, Elazığ Karakoçan Pazar günü oynuyor iç saha maçını. Belki ilk bakışta bu durum normal olsa da bu fikstürün tek kaybedeni Doğukent Çim Saha oluyor.

Geçtiğimiz yıl takımlarımız Gençlik Merkezi Sentetik Saha’yı kullanıyordu. Sentetik sahaya aynı gün bile iki maç verilse bu sahayı yormuyordu. Bu durum çim sahada büyük yorgunluklara neden oluyor. Çim sahaların en az birer hafta dinlendirilmesi gerekiyor çimlerinin aşınmaması, çimlerin kalkmaması için, sahanın bozulmaması gibi durumlar için. Geçtiğimiz günlerde her iki takım yöneticilerimiz ve teknik direktörlerinin katılımı ile sahalar hakkında bir istişare toplantısı yapıldı. Neler konuşulduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmazken, yoğun fikstür de bir takımın iç saha maçını Gençlik Merkezi’ne alınma isteğinin teklif edildiği herkesin malümu.

Peki “ÇİM SAHADA OYNAMAK HANGİ TAKIMIMIZIN HAKKI?”

Her kulüp önceliğini çim sahadan yana kullanır. Çünkü sentetik saha futbolcuların sakatlanmasına çok müsaittir. Çimde ise bu durum en aza indirgenir. O yüzden Doğukent Çim Saha’da oynamak her ne kadar Elazığspor’un hakkıysa o kadar da Elazığ Karakoçan’ın hakkıdır. Her ne kadar Elazığ Karakoçan’ın hakkıysa, o kadar da Elazığspor’un hakkıdır. 3 hafta daha takımlarımızın birer gün arayla iç saha maçına çıkacak. Sonrasında fikstür normale dönüyor. 3 hafta boyunca saha yıpranacak, yapacak bir şey yok.

Siz sentetikte oynayın, Biz çimde oynayalım muhabbetlerini doğru bulmuyorum. Bu muhabbetler her iki takımımızı da yıpratır. El ele verelim başarımıza odaklanalım. Varsın çim yıpransın bu 3 hafta daha dayanılacak bir durum. Çimde oynamak her iki takımımızın da hakkı. Az daha dişimizi sıkalım…

Yazarın Diğer Yazıları