Faruk YILDIZ

SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM

Faruk YILDIZ

İnsan sayısı olarak ve sınırları itibariyle küçük bir şehir olmasına rağmen köklü bir tarihe sahip Elazığ.

Şehrimizin insanı bu ülkede millete ve devlete sadakat noktasında her zaman güven verniştir.

İnsanları yardımseverdir. Milletine ve memleketine sevdalıdır.

Devlet, hiç düşünmeden herhangi bir Elazığlı hemşehrimizi bürokraside önemli görevlere getirmek için tereddüt etmez. İl dışında üniversite okuyanlarımız ya da gurbette çalışanlarımızın bu hususta çok güzel övgülerle karşılaştıklarını hepimiz biliyoruz ve yaşıyoruz.

Mertliği, alçakgönüllülüğü, nezaketi, samimiyeti, gayreti, en önemlisi de yardımseverliliği Elazığ insanının en belirgin ve öne çıkan özelliklerinin başında gelir.

Hepimiz biliyoruz ki medya eleştirel bir mantıkla hareket eder ve haberlerini buna göre kurgular.

Oysaki her ne kadar toplumsal meselelerin dile getirilmesi adına doğru bir yöntem olarak kabul edilse de medyanın temel görevlerinden biri de toplumda güzel olan, örnek olan ve farkındalık yaratan kişileri ve olayları da kamuoyu ile paylaşmak ve bu farkındalığı yaratan kişi ve kurumların takdir edilmesini de sağlamaktır. İnsanlarımızın gayretlerini, sorumlu vatandaşlık tepkilerini, özgün ve toplumsal faydadan yana çalışmalarını görmezden gelemeyiz.

Örneğin geçen hafta bu köşede bana düşüncelerimi yazma imkânı tanıyan Hâkimiyet Gazetemizde Karakoçan ilçemizde bir vatandaşımızın hibe projesi kapsamında kurmuş olduğu ve besicilik yaptığı ahırında elektriksiz bir şekilde el feneriyle hayvanlarına bakmaya çalıştığını okumuştuk. Ki bu haber bir grup ulusal medya organlarına da yansımıştı.

Karakoçan ilçemizde yaşayan vatandaşımızın bu sorununu sorumlu bir birey olarak görevi olmamasına rağmen (bu hizmeti ilgili vatandaşa AKSA Elektrik A.Ş. götürmek zorunda) ilimizin başarılı yöneticilerinden TEİAŞ Bölge Müdürümüz Ahmet SARAÇ Beye iletmiştim. Kendileri de konunun ivedilikle çözüleceğini ve vatandaşın mağduriyetinin giderileceğini ve en geç Kasım 2019’a kadar vatandaşımızın o işletmede elektriğine kavuşacağı müjdesini verdiler. TEİAŞ Bölge Müdürümüz Ahmet SARAÇ Bey’i göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü tebrik ediyoruz.

Aynı şekilde Maden Eski Cumhuriyet Savcımız ve şu an İstanbul Cumhuriyet Savcısı olan Asım EKREN Beyefendinin;

Filiz Kitapları Yayınevi’nden çıkan “Doktor ve Sağlıkçılara Şiddetin Hukuki Boyutu ve Sonuçları” yine aynı yayınevinden çıkan Taraftara Uygulanan spor Suçları, Seyirden Yasaklanma ve Aristo Yayınlarından çıkan “Haberlere Karşı Yasal Haklar”  başlıklarıyla çıkardığı, tüm gelirini ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışladığı bu üç kitap da bu alanda hukukçuların ve vatandaşların kolay bir şekilde anlayabilecekleri sadelikte bir dil kullanılarak yayımlanmıştır.

Ve yine değerli hemşehrimiz, Bursa Barosuna kayıtlı Avukat Olcay GÖÇÜM;

Adalet Yayınlarından çıkan Uygulamaya Yönelik Yargıtay ve BAM Kararları Işığında Kira Hukuku adlı kitabı bu alandaki büyük boşluğu hukuk ilkeleri kapsamında pratikleştirip hukukçular için ve bu anlamda mağdur olanlar için bir baş ucu kitabı olarak akademik bir çalışma niteliğinde hazırlayıp yayımlamıştır.

Eğitimci Şair ve Yazar Yusuf GÖKBAKAR;

Lazer Yayınları’ndan çıkan Araf Halim şiir kitabında ustalıkla kullandığı kelime ve anlatımın ahengi, akıcı üslubu, soyut kavramlar üzerinden somut anlamlar ortaya çıkarmadaki yeteneği başlı başına bu eserin okunmasını gerekli kılmaktadır.

Yine Madenli hemşehrimiz Eğitimci Yazar Ali Haydar BAYER’in (Zuğurlu)

Fecr Yayınları’ndan çıkan Ka’b Bin Malik ve Tevbe, Bilal-i Habeşi ve Ahad, Ammar Bin Yasir Sabır, Mus'ab Bin Umeyr ve Davet,  Habbab Bin Eret ve Sebat, Bilal-i Habeşi ve Tevhid, Selman-ı Farisi ve Hakikat, Hz. Hamza ve Şehadet adlı kitapları insana insan olmanın değerini hatırlatacak hikâyelerle okunmaya değer.

Doktor Ahmet Tevfik OZAN’ın;

Özellikle sosyal medyada toplumsal konulara duyarlılık göstererek Elazığ ve Türkiye’de sıkıntılı alanlardaki sorunları cesaretle, ölçülü ve seviyeli bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a duyurmaya çalışması takdir edilmesi gereken bir davranıştır. Özellikle ilimiz milletvekillerinin ve bürokratlarının Doktor Ahmet Tevfik OZAN Beyi sosyal medyadan takip etmelerini öneriyorum.

Bu değerli özgün ve akademik çalışmaları ortaya çıkaran, toplumsal meselelere karşı duyarlı davranan Cumhuriyet Savcısı Asım EKREN Bey’e, Avukat Olcay GÖÇÜM Bey’e, şiirlerini büyük keyifle okuduğum Eğitimci Şair ve Yazar Yusuf GÖKBAKAR Bey’e, hemşehrim Eğitimci Yazar Ali Haydar BAYER (Zuğurlu) Bey’e, Doktor Ahmet Tevfik OZAN Bey’e ve Karakoçan’da vatandaşımızın sorununa duyarsız kalmayan TEİAŞ Bölge Müdürümüz Ahmet SARAÇ Bey’e emeklerinden ötürü kamuoyu adına teşekkür etmeyi bir borç olarak görüyorum.

Bireysel faydadan ziyade toplumsal faydayı gözeten entelektüel birikime sahip bilim adamı, eğitimci, yönetici, siyasetçi kimlikli şahsiyetler çoğaldıkça bireysel ve toplumsal buhranlarımız sonlanacaktır elbette.

Önemli olan nitelikli, erdemli, ilkeli ve entelektüel birikime sahip bireyler yetiştirebilmek. Her alanda niteliğin kaybolduğu bir zamanda böylesine farkındalık yaratan insanımızın mücadelesini ve özverisini hep birlikte alkışlayalım.

Önemli olanın yanında değil, değerli olanın yanında olalım, istiyoruz.

Kalın sağlıcakla.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları