Faruk YILDIZ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZA İKİ ÖNERİ

Faruk YILDIZ

Her eğitim öğretim yılının başında Ekim ayında olmak üzere her yıl birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilerimizin il sınırları içerisinde ağaçlandırma için ayrılan alanlara bir ağaç dikip, bunun bakımını 12. sınıfın sonuna kadar üstlenmeleri, bu uygulamanın e-okul üzerinde ilgili öğrencinin oluşturulan portfolyo dosyalarına işlenmesi ve her dönem sonunda verilen ve öğrencinin hem akademik hem de davranış durumunu gösteren karneye işlenmesi hem bir sosyal sorumluluk hem de bir doğa ve ülke bilinci oluşturması açısından çok önemlidir diye düşünüyorum.

Bu öneriyi Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey'in sosyal medya hesaplarında açıklayıcı bir şekilde özetledim. 

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Bey'in bu kampanyayı başlatacağını ümit ediyorum. 

Bu topraklarda yaşayan herkesin dikili bir ağacının olması çocuklarımızda aidiyet duygusu oluşturması açısından önemli bir proje olacağı kanaatindeyim. 

Ayrıca ülkemizin İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu projenin önemli bir iklimsel ve doğa dönüşümlerinin önünü açacağı da aşikardır.

Bakanlıkça yayınlanan bir genelge ile okula yeni başlayan her öğrenciye bu zorunluluk getirilebilir. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılacak süresiz bir protokol bu proje hayata geçirilebilir. 

2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren bu projenin yada kampanyanın başlamasını arzu ediyoruz.

İkinci önerim;

Bilindiği üzere öğretmenlerin emeklilik işlemleri eğitim öğretim dönemi sonunda yürütülmektedir. 

Ancak 65 yaş zorunluluğu bazı öğretmenlerimizin ister istemez eğitim öğretim yılı içinde emekliliğini mecbur kılmakta, bu durum özellikle ilkokullarda öğrencilerin mağduriyetlerine neden olmaktadır.

Bu sorunun yaşanmaması için dönem ortasında emekliliği dolan öğretmenlerin ilişiklerinin eğitim öğretim yılı sonunda kesilmesi ya da o süre içinde sıkıntıların yaşanmaması adına çalışma sürelerini tamamlayan öğretmenlerin aynı yerde ücret karşılığında dönem sonunu tamamlamaları için yasal bir düzenleme yapılmalıdır.

Bu hususu Milli Eğitim Bakanlığının, eğitim sendikalarının ve sivil toplum kuruluşlarının dikkatine sunuyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları