Faruk YILDIZ

BİR İKTİDAR NEDEN KAYBEDER?

Faruk YILDIZ

Mankurtlaşan bireyden, mankurtlaşan topluma doğru evrildik. Kazanmak adına bireyi ve toplumu kutuplaştıran bir siyaset anlayışına sarıldık.

Geçmişle gelecek arasında bir bağ kurmadan içinde bulunduğumuz anı hanemize yazdırma adına her türlü ayak oyununu ve riyakarlığı genel geçerli bir yol olarak gördük.

Bilgelikten erdemden yoksun bireyleri siyasetin merkezine koyup, putlaştırdık. Medyayı tekelleştirip, dalkavukluk yarışına giren medya maymunlarını muhaliflerimizin üzerine saldık. Her manevî hezimeti zafer diye cilalayan kalemşörlere güzide medya organlarını teslim ettik. 

Medyada kendi Emin Çölaşanlarımızı, Fatih Portakallarımızı,  Uğur Dündarlarımızı, Müjdat Gezenlerimizi, Ruhat Mengilerimizi yarattık.

Bizden olanları bile sırf bu medya maymunları yüzünden birer birer kaybettik. Dün bize medya üzerinden iğrenç yöntemleri uygulayanlara katmerlisini yapmayı bir hak olarak gördük. 

On yedi yıldır iktidar olmanın sarhoşluğu bizi bütün değerlerimizden kopardı. İhaleye fesat karıştırma, yolsuzluk, devletin imkanlarını şahsi çıkarlarımız için kullanma, ehliyetsiz ve liyakatsiz insanlara makam mevki ihdas etme gibi yanlış işleri hazmedecek şuursuzlukları vicdanen kabullenecek hale geldik.

Ezcümle, mankurtlaşan bireyden ve toplumdan mankurtlaşan siyasete ve siyasetçiye doğru evrildik. 

VE HEPİMİZ  KAYBEDİYORUZ, KAYBEDECEĞİZ...

Erkan Tanlarla, Turgay Gülerlerle, Yiğit Bulutlarla, aile boyu akrabalarla, kibirli, yeteneksiz siyasetçilerle, siyaseti sosyal medya sloganlığına indirgeyen sosyal medya tetikçileri ile yol yürüdüğümüz için KAYBEDECEĞİZ... 

Vicdansızlığı vicdana, adaletsizliği adalete, liyakatsizliği liyakate, erdemsizliği erdeme, inkârı imana, cahili âlime, batılı hakka tercih edecek gafleti gösterdiğimiz için KAYBEDİYORUZ, KAYBEDECEĞİZ.

Siyasetin sözcülerini slogan adamcılığına indirgediğimiz için KAYBEDİYORUZ, KAYBEDECEĞİZ.

Siyaseti söyleyecek sözü olana değil, harcayacak parası ve harcayacak adamı olan bilgisiz, cahil ekabirlere teslim ettiğimiz için KAYBEDİYORUZ, KAYBEDECEĞİZ.

En önemlisi de FETÖ'nün siyaset ayağını göz göre göre pas geçtiğimiz için KAYBEDİYORUZ, KAYBEDECEĞİZ.

 

Yazarın Diğer Yazıları