Faruk YILDIZ

BATI  BARBARLIĞA KENDİ TOPRAKLARINDA DEVAM EDİYOR

Faruk YILDIZ

 

Batı bilimde ve teknolojide bizden çok ilerde olabilir ama ruhen tamamen tükendiğini kendi coğrafyasında Müslümanlara yaptığı barbarca ve alçakça saldırılarında görebiliyoruz. Onlarca yıldır Ortadoğu'da devam eden Müslüman kıyımı Modern Batı'nın (!) kendi topraklarında en iğrenç bir şekilde sürüyor. 

 

Maddenin ruha, ruhun maddeye eşlik etmediği bir medeniyet tasavvurunda insanlık barbarlıklara maruz kalmaya devam edecek.

 

İslâm düşmanlığının geldiği nokta gelecek adına insanlığın umutlarını söndürüyor.

Ortadoğu'daki Müslüman kıyımı dünyanın öteki ucu Yeni Zelanda'da tam bir barbarlık örneği göstererek devam ediyor. 

 

Buradaki temel tartışma hangi Batı, hangi Doğu üzerinde yoğunlaşmalıdır diye düşünmek gerekir. 

Bizde eksik olan onlarda var onlarda eksik olan bizde.  O halde bu alçakça ve insanlık dışı  barbarlıkların sonlanması  için iki dünyanın da eksikliklerini ortaklaşa tamamlaması gerekiyor. Yani Doğu (İslâm) Batıya ruh verecek, Batı ise modern teknolojisi ile bu değerlere eşlik edecek. 

 

Batı ile Doğu arasında bir kırılma eşiğinin yaşandığı modernizm temelli bu mücadelede iki dünya da birbirini muhtaç. Birinin mana aleminde açlığı, ötekinin madde aleminde eksikliği. 

 

İki dünyada da ruhunu kaybetmiş kimliklerin hükümranlığı var ne yazık ki. 

 

İnanca dayalı bireysel ve toplumsal önyargılar ve nefrete dayalı bakış açıları dünyanın bütün bölgelerinde İslam karşıtlığına dönüşmüş durumda. 

 

Bunların yaşanmaması adına maddenin manaya, mananın maddeye eşlik ettiği bir medeniyet tasavvuruna ihtiyaç var. Hem Batı hem de Doğu için... 

Yazarın Diğer Yazıları