Erol KARA

YÜZ YILIN SELAHATTİN'İNİ DURDURAMADILAR

Erol KARA

Çok farklı bir yönetim anlayışı ile başkanlık sistemine geçiyoruz. Yeni dönemle sadece idari yapıda değil, kurumsal yapı da öyle anlaşılıyor ki ciddi bir değişim süreci yaşanacak.

Burada Anayasada yapılması gereken başka değişiklikler de var. Bütün kurumlar muhtevaları itibariyle yeniden gözden geçirilecek. Yani yeniden yapılanma sürecine giriyor Türkiye. Bu çok önemli.

Bu sürecin sonunda Türkiye’de artık yargılamaların da sonuna varılır. Türkiye artık kavramlarıyla kurumlarıyla yeni bir ülke olarak tarih sahnesinde yerini alıyor.

Külliyede yapılan törende Başkan Erdoğan’ın konuşmasında dini motifi çok ağırdı. Daha girişinde Fatiha’dan ve Hz. Musa’dan alınan parçalar vardı. Burada güçlü bir dini motifin var olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin iddialarını sürdürdüğünü gelecekte kedinden ibaret bir ülke değil bütün dünyada adalet barış Hürriyet temelinde yine bir Türkiye’nin iddiaları olan bir Türkiye’nin bu iddialarıyla Dünya sahnesinde yerini alacağını gösteriyor.

Konuşmasında Erdoğan, bazı ülkelerin Türkiye düşmanlığına ve istismara izin vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Erdoğan kabineyi de açıkladıktan sonra Kıbrıs ve Azerbaycan sonrası Cuma günü yeni kabine ile ilk Cuma namazı kılacak.

Cuma günü biliyorsunuz ilk meclis hatimle açılmıştı. İlk meclis tamamen dini törenle açılmıştı. Birinci başkanlıkta, Erdoğan’la, dualarla, ayetlerle açıldı ve tekrar bir Cuma günü Hacı bayramdan yeni sistem başlıyor.

Başkan Erdoğan konuşmasında; Kendi kültürüne inancına onu o yapan alametifarika ya vurgu yaptı. Bu da yeni yönetimin icrasının rengini, yönünü gösterdi.

Törene çok sayıda Devlet başkanı katıldı.  

Evet, burada Millet kendi iradesiyle Başkanını seçti. Millet zaten onu başkan olarak görüyordu ama halk iradesi evet deyince sistem artık kendiliğinden devreye girmiş oldu.

Bakınız; Aziz Millet, ”Seni Başkan yapacağız” diyordu ve Allah emir etti oldu. “Sen muhtar bile olamazsın” diyenlere de kapak oldu.

Evet; sistem değişikliği kolay olmadı Erdoğan a defalarca çelme takıldı 2005’te Ak Parti’ye kapatma davası, e-muhtıra, Gezi olayları MİT krizi 17-25 yaşandı 15 Temmuz yaşandı. Son dönemlerde ciddi darbeler ekonomi üzerinden vurulmaya çalışıldı.

Ama başaramadılar.

Bakınız Türkiye’de sistem değişirken, ABD’den Batı Avrupa’dan, İsrail’den düzenlenen törene katılımcı göndermemesi bir hazımsızlığı gösteriyor.

ABD ve İsrail gazeteleri atıkları başlıklarla Türkiye ve Erdoğan’a kin ve nefretlerini kustular ama, ‘Yüz yıllın Salahattin’ini” durduramadılar.

Evet, artık itaat eden bir Türkiye yok. Artık Millileşen bir Türkiye var. Yeni yayınlanan KHK yeni sistemin he kadar hızlı reformist bir döneme girdiğini gösteriyor.

Yeni açıklanan kabine ise Berat Albayrak dışında çok seçilmiş insanlardan oluşmuş. Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olması bence çok dedikodulara neden olacak. Paranın başına damadını oturtarak müdahale şansı olacağını düşünen Başkan Erdoğan başkanlık dönemi boyunca en çok eleştiri alacağı işi yaptı. Hulusi Akar’ın Milli Savunma bakanı olarak atanması çok anlam ifade ederken, asker kanadı Akar’ın atanması ile “Şok” yaşadı.

Sonuç olarak Küresel seküler adı neyseee… O güçler, hazımsızlar, “Yüz yıllın Selahattin’ini” durduramadı.

Türk Devleti adeta yeniden kuruldu.

Allah cc hayırlı etsin.

Selam ve dua ile…

Yazarın Diğer Yazıları