Erol KARA

YÖNETİCİ RİSK ALMAZSA ŞEHİR İLERLEYEMEZ

Erol KARA

Hani derler ya, İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır. Evet, insanlar, bulundukları şehirler için toplumlar için yaptıkları hayırlı hizmetler ile anılır ve cenneti kazanır.

Nankörlük nimetleri yok edecekse, hayır her işin başı olmalı.

4-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Elazığ tanıtım günlerinde hem tanıtım yapıldı, hem siyaset yapıldı dersek kimse gücenmesin.

Tanıtım günlerinde ufak tefek aksaklıklar olsa da Elazığ ‘dan giden esnaflar hem satışını yaptı hem tanıtımını yaptı.

Egoist, benlik duygusu yüksek şeytani zaafları olan bazı STK başkanları ise yakasına Türk bayrağı rozeti takıp stant, stant gezerek bol bol çerez yiyip her önüne gelenle resim çektirip tanıtım günlerini tamamladı.

Elazığ Valiliği, ELFED, Elazığ Belediyesi, FKA, ETSO ve Fırat Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen tanıtım günlerinde sanırım en çok emeği ELFED ile Elazığ Belediyesi harcadı.

Elazığ Belediyesinin yaptığı harcama ne kadar bilinmez ama, yetkisini kullanmayan devlet adamı acizdir anlayışından yola çıkarsak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tüm yetkilerini kullanarak, şehrin tanıtımı noktasında esnafların ekonomik sıkıntılarını gidermek, ve onlara bir nebze nefes olması için harcadığı emek bence takdire şayandı.

 

Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Stant ların birçoğunda siyaset konuşulurken, bazıları etrafına Ceberut ve fasıkları toplayarak yalanlar üzere kurulu siyasetini sürdürdüğünü gördük. Lakin Belediye nin 15 Tır malzemeyi İstanbul’a transfer etmesi ise ayrı bir güzellik kattı tanıtım günlerine. Çünkü kamuya pahalı, esnafa ucuz verilen stantlar Belediye nin yaptığı güzellik yanında konuşulmadı bile.

Bu konuda mütevazı davranmayacağım. Belediyeye Başkanının Elazığ esnafına yaptığı belki de son günlerin en büyük jesti oldu. Esnafların yüzü güldü getirdiği ürünü Belediye ait araçlarla ikinci kez istemek zorunda kaldı.

Elazığ özlemini çeken birçok kardeşimiz, hem musiki ile hem de yöresel yemeklerle hasret giderirken, Elazığlı sanatçıların yine Belediyenin destekleriyle sahne alması tanıtım günlerine bence çok lezzet kattı.

Tanıtım günleri amacına ulaştı mı ? Derseniz. Belki çok paralar harcandı ama Kanaatimce amacına ulaştı.

İstanbul Belediye Başkanı ile ayak üstü yaptığım sohbette Elazığ tanıtım günlerinin diğer şehirlerin tanıtım günlerine göre çok daha kalabalık olduğunu, küçük şehirlerden gelen esnafların ekonomik savaşa inat buradaki satışlarla yüzünün gülebileceğini belirtmesi kafama takılanları bir anda sildi.

Kimilerine göre Belediye çok para harcadı, kimilerine gör ne gereği vardı bu ekonomik sıkıntıda dese de, ben Kendilerine : ”Mühür emanet edilecek kişiler, evinizin anahtarını kendilerine emanet edeceğiniz kişiler olmalı. Yetkisiz ve yetkisini kullanamayan devlet adamı acizdir” sözüne inananlardanım derim.

Eğer Devlet adamı yetkisini kullanmıyorsa, risk almıyorsa, bulunduğu şehir hiç bir zaman ilerleyemez. Bu sıkıntılı süreçte risk alarak İstanbul ‘da yapılan tanıtım günlerine emeği geçen Vali Çetin Oktay Kaldırım’a, Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a, ELFED Başkanı Faik İçmeli ye ve yediden yetmişe hizmet veren bütün görevlilere teşekkür ederim.

Elinize, kolunuza, yüreğinize sağlık.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları