Erol KARA

YILANA ZEHİR SAÇMA DİYEMİYORUZ

Erol KARA

Sarıkamış dan Kut’ ül Amare ye,

Kut’ ül Amere den Çanakkale  ye,

Çanakkale den Galiçya ya,

Galiçya dan kurtuluş savaşına,

Kurtuluş savaşından,

Günümüze kadar olan tüm şehitlerin ve bugün hayatta olmayan tüm Gazilerimizin ruhları şad olsun.

Vatan için, ümmet için, şehit olanlar bize haklarını helal etsinler.

Evet kardeşlik duygusunu içimizden söküp attığımız bu yüzyılda kimsenin vatan ve millet diye bir derdi kalmamış.

Kendileri şahadete erip bize devleti ve bu toprakları bırakanlara minnettarız lakin, Allah sonumuzu hayır eylesin.

Bakınız, nefsimiz bizi almış götürmüş İslam dünyası zulüm içinde, ülkemiz konvansiyonel değil ama açık açık savaş halinde.

Sonumuz ne olacak kimse kestiremiyor. Durum böyle iken biz yılan zehir saçma diyemiyoruz.

Durum böyle iken, aşırı yetkili bir siyasi kadro hantal, her yere yayılmış bir bürokrasi ve her gün çığ gibi büyüyen bir mevzuat yığını arasında ne yapacağını şaşırmış vatandaş, güç zehirlenmesi yaşayan hükümettin bütün kadroları ve ekonominin giderek kötüye gitmesi ile ülkemizin durumu iç güveyinden hallice demek ne kadar doğru bilmiyorum.

Evet ülkemizin Güney’i tehlike altında. TSK teyakkuzda, saldırı emri Başkomutan dan geldiği an Fırat’ın Doğusu ve hem de Menbiç’te terör belası temizlenmezse, El-Bab, Cerablus ve Afrin’de gerçekleştirdiğimiz kazanımların da bir anlamı olmayacaktır. 

Bakınız; Türk silahlı kuvvetlerinin Menbiç’i terörden temizlemeyi beklemeye alması ve Fırat’ın Doğusuna gerçekleştireceği operasyonu zamana yayması, harekâtı başarısız kılabilir.

Çünkü bizim onları izlediğimiz kadar onlarda bizi izliyor. Saldırı başladığı an sahada ve diplomasi de başarılı olan kazanacak. Bunu her iki tarafta biliyor.

Evet, Fırat’ın Doğusu ile Menbiç terörden temizlenirse, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve Körfez ülkelerinin hesaplarını boşa çıkartacak olan Türkiye, Suriye bataklığından da çekilip rejimin değişmesi için hamleleri diplomasi ile yapacaktır.

Umarım, 2019 yıllı ülkemizin ve Milletimizin daha refaha kavuşacağı yıllar olur. Sarıkamış’ta, Kut’ ül Amare de, Çanakkale de, Galiçye da, Kurtuluş savaşında binlerce şehit vermiş olan Ülkemiz kendi coğrafyasında güç unsuru olur.

Selam ve dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları