Erol KARA

VEKİLLER DEPREMZEDELERİN SESİNE TERCÜMAN OLMALI 

Erol KARA

Depremin üzerinden yaklaşık 23 gün geçti. İçişleri bakanı Çevre ve şehircilik bakanı 4 Milletvekili ve vali gece gündüz demeden barınma sorununu çözmeye çalışırken, bir enformasyon kirliliği var ki, sormayın.

Bakan ve Milletvekillerinin açıklamaları yeterli gelmemiş olacak ki, vatandaştan binlerce soru bizlere gelmeye devam ediyor.

Bakınız; artık şehrin dört milletvekili halkın sesine tercüman olmalı. Yeteri kadar bilgi alamayan depremzedeler bazen bizi suçlayıp bazen de hakaretlerle mesajlar yağdırmaya devam ediyorsa, bunun sorumlusu her halde gazeteciler değil, sanırım karar mercileridir. 

Evet sorunlar var, binlerce insan çadırda çok sayıda ev yıkıldı insanlar evsiz ama, Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı ve Vali nin günde iki saatlik uyku ile ayakta kaldıklarını biliyor ve yakinen takip ediyoruz.

İşler kolay yürümüyor. Yaklaşık 8500 ağır hasarlı ev yıkılacak yeniden inşa edilecek. Bu arada, Belediye başkanı, Vali ve Milletvekilleri yavaş yavaş inisiyatif almalı.

Elazığ yeniden ayağa kalkacaksa, Milletvekilleri, Vali,  Belediye başkanı ve STK lar la ayağa kalkar.

Bakınız ; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ın depremi yüreğinde hissettiğini biliyoruz. Elazığ’ a bu kadar âşık bir valinin sahada olması gerekir. Vatandaş Vali Çetin Oktay Kaldırım ı görmek ve dokunmak istiyor. 

Evet, bana göre tek sorun, iki günde bir basın açıklama yapılmaması.

Korku imparatorluğu üzerinden kimse basın açıklaması yapmazsa veya bilgiler netleşmeden açıklama yapılması gerekliliği hissedilmiyorsa, bu çok yanlış.

Yerel TV ler ve basının huzurunda iki günde bir soru ve cevaplı basın toplantısı yapılmalı.

Aksi halde krizi fırsata çevirmek için pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürülmüş olacak.

Evet 20 günlük bebeğine evinde bırakıp Elazığ da görev alan Çevre bakanı Murat Kürüm e, eşi ile birlikte depremzedelerin yanında sürekli olan içişleri bakanı Süleyman Soylu ya, Vali Çetin Oktay Kaldırım’a, Milletvekillerine, her enkazın başında gördüğümüz ve olağanüstü performansı ile hizmet etmeye çalışan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlularına, RAMADA otelin sahibi CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu na, evlerini ve işyerlerini vatandaşlara açan aziz milletimize, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine binlerce defa teşekkür ederiz.

En büyük beklentimiz barınma sorununun bir an evvel çözülmesi.

Ezcümle; Depremden zarar gören vatandaşlar sorularına cevap bekliyor.

Bu başarılırsa yaralar daha çabuk sarılacak diye düşünüyorum.

 

 

YENİDEN DARBE BEKLEYEN KÖPEKLER

Birileri yine darbe çığırtkanlığı yapmaya başladı. FETÖ artıklarıyla eski vesayetçilerin yeni bir darbe için orduda örgütlendiği iddiaları doğruysa, “göremedik bizi affedin” demeyiz artık. 

Bizimde şeytanı meyhanede aramamız lazım.

Evet şeytan her kılığa giriyor.

Şeytan cami avlusunda şeytan en değer verdiklerimizin yanında, şeytan tatlı dilli en yakınımızda olabilir.

Yani Firavun sarayında dost, dost kılığında Firavun olabilir.

Bakınız ülkemiz 2020 nın ilk aylarından itibaren felaketlerle karşı karşıya kaldı. Devletimiz doğal afetlerle uğraşırken birilerinin darbe çığırtkanlığı yapması öfkemizi kabartıyor desem azdır.

Unutmamak gerekir ki bu aziz millet korkutulmayacak kadar büyük bir devlet ve millettir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nin dediği gibi, ”bu kez kafasını kaldıranın karşısında sokağa çıkar kan dökeriz” demesi  darbecilere açık uyarı olsa gerek.

Özetle,” Biz hayır istiyoruz. Savaş isteyen varsa bizim elimiz armut toplamıyor” diyor bilge lider.

Unutmamak gerekir ki, FETÖ ayağının ortaya çıkarılması için siyasi deprem yaşanacaksa, hep birlikte yaşayalım artık.

Yoksa, ölümü gösterip bizi sıtmaya kimse razı etmeye kalkmasın.

Evet sosyal medyada darbe çığırtkanlığı yaparak nabız yoklamak bizi korkutmuyor.

Allah cc zalim ve cahilleri korumaz…

Bu böyle biline…

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları