Erol KARA

VEKİLLER BİR ARAYA GELİP DÜŞMAN ÇATLATTI

Erol KARA

Geçtiğimiz gün 4 Ak Parti Milletvekillini ilk kez birlikte basın açıklaması yaptığına tanıklık ettim. Özetle Ak Parti Hükümetinin Elazığ ‘a 3 Milyar 680 Milyon Lira yatırım yaptığı, Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarıyla Elazığ ‘ın tanıştığı ifade edildi.

Ak Parti il Başkanı Ramazan Görgöze’nin açılış konuşmasını yaptığı toplantının ambiyansı gayet iyi bir şekilde sona erdi. Vekiller kendi arasında kurumlardan sorumlu diye görev taksimi yapmışlar ki, her vekil kendine bağlı kurumlar ile ilgili bilgiler verdi.

 

Görünen, “Her vekil dersine iyi çalışmış memleket meselesine hakim, tek derdi hizmettin kalitesini artırmak ve daha nasıl faydalı oluruz veya sorun ve çözüm noktasında ne yapabiliriz” i.”  düşünüyor.

Bağışlayın ama, sunum yapılırken Ak Parti Elazığ Milletvekili Sayın Ömer Serdar, Metin Bulut ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın konuşmaları çok dikkatimi çekti.

 

Ömer Serdar, konuşurken kalibrenin çok yüksek olduğunu hemen anlıyorsunuz. İlkeli, cesur, birikimli ve dava adamı resmini hemen veriyor. Yerelde de,  ulusal bazda da dinledikçe dinleyesi geliyor insanın ve Sayın Cumhurbaşkanının ferasetli duruşunu anlatırken, gözlerinin içi parlıyor. “Sadece ödevimizin, görevimizin, sorumluluk ve insanlığın gereğidir bu yapılanlar ”diyor bu deneyimli Bürokrat.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da; Bozuk ifadelere, ayrıştırıcı dille, ve kişilere karşı son derece saygılı konuştuğu dikkatlerimden kaçmadı. Sayın Yanılmaz, makam, para ve sahte ülke sevdalılarına ders verircesine “Bu şehrin hizmetkarıyım, işimi yaparım kuzu postuna bürünmüş çakallara fırsat vermem” edasıyla şehrin bütün konularına hakim korkak ve ürkek hizmet olmaz atıfı ile” Şantiye Belediyeciliğine devam” mesajlarını verdi.

Ak parti Milletvekili Metin Bulut ‘da “Hamdım Piştim” sözünden hareket ederek, 40 Yıllık politikacılara taş çıkarırcasına hem partisine hem de ait olduğu şehre hizmettin ibadet olduğunu, Yatırımların tamamlanmasına katkı sunmak bizim asli görevimiz. Biz bunun için vatandaştan vekalet aldık sözleriyle ilgi gördü.

Ejder Açıkkapı nın sunumunda birçok soru kafama takıldı. Kafama takılan sorulardan biri de MTA nın Elazığ da ki çalışmalarıydı.

MTA Sivrice nin Abutahir köyünde çalışma yaptığını basın toplantısında öğrendik. Ne zamandan beri jeotermal rezervi vardı da hiç konuşulmadı anlamış değilim.

Yoksa Abutahir köyünde rezerv vardı da,  kurumun genel müdürü Abutahir köylü olunca mı? Ortaya çıkardı.(!)  

Hani yoksa, yoksaa

Neyse.

 

Sayın Açıkkapı babasının oğlu ise anlar.

 

4 Milletvekili, il Başkanı ve Belediye Başkanımızın düzenlediği basın toplantısında hükümetin şehri önemsediğini gördük. Özellikle Havaalanına 2. Pist yapımı, Kuzova projesi, Belediyenin planladığı teleferik projesi ile Şehir Hastanesinin sona gelmesi bizleri sevindirdi. Vekillerin bir araya gelip açıklama yapması bilesiniz ki, Düşman çatlattı.

Emeği geçenlere teşekkür ederim.

 

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları