Erol KARA

VATANDAŞ OLUMSUZLUKLARA AK PARTİ İÇİN DEĞİL, ERDOĞAN İÇİN TAHAMMÜL EDİYOR.

Erol KARA

15 Temmuz darbe ve işgal gecesi en son ortaya çıkanlar kahraman ilan edilip Milletvekili listelerine girdi.

Umarım 2019 Yerel seçimlerinde aynı hata yapılmaz.

Şu an yaşanan olayların temelinde 2019 yerel seçimlerinin olduğu gün gibi ortada iken, inşallah Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aday tespitinde yine yanlış yaptırılmaz.

Türkiye madem kuşatma altında, o zaman yerel seçimlerde aday tespitinin iyi yapılması gerekir yoksa 17 yıllık kazanımlar boşa gidecek.

Evet, Ak Parti içinde bir ihanet şebekesinin olduğu aşikar. Bunu niçin söylüyorum. Ak parti daha önceki seçimler gibi 24 Haziran Milletvekili seçimlerinde kapı kapı gezmedi çaba göstermedi.

Sanki birileri Ak partinin bitişine zemin hazırladı ve çıkan tabloyu hepimiz gördük.

Bakınız şu an vatandaş yaşanan bütün olumsuzluklara Erdoğan için tahammül ediyor. Ak parti için tahammül etmiyor.

Aziz Millet 15 Temmuz ‘da bu ülkeyi canıyla kanıyla kurtarırken, bugün yine Sayın Erdoğan’ın sözü ile altın ve Döviz bozdurmaya devam ediyor.

Artık top Hükümette.

Hükümet vatandaşa moral vermeli. Vatandaşı tefeciliğe zorlamamalıdır. Yapılan zamlarla çaresiz kalan vatandaş kendisini tefecilik sektörünün içinde bulmamalıdır.

Tefecilik biterse çiftçilik artar, üretim artır.

Daha önceki yazılarımda da belirtiğim gibi Ak parti bürokratik oligarşiyi engelleyemedi. Kibir ve enaniyetten uzaklaşamadı. Hata yapanlara karşı hainlere karşı can yakıcı ceza veremediği için oy tirendi aşağı doğru inmeye başladı.

Türkiye artık Dünya gündemini belirlerken, tabii ki kuşatma altına alınacak lakin, hep operasyona açık halde kalmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti fırsatçılara da gücünü göstermelidir. İMF üzerinden tuzaklar kurulurken şu anda ki sıkıntıdan dolayı İMF’nin kapısı çalınırsa 17 senelik emek boşa gidecek.

Yaklaşık iki aydan beri Türkiye’nin Maliyesine, ekonomisine yönelik saldırılar devam ederken MHP lideri Devlet Bahçeli bu oyunu görerek, ”Büyük şehirlerde anlaşma yapılması lazım” diyor.

Yani sayın Bahçeli Erdoğan’a kumpas için fiyatların 2 kat arttığını görerek, bu zamlar Erdoğan için yapılıyor 2019 seçimlerinde çok dikkatli olmak gerekir diye düşünüyor.

Bana göre gezi olayları ne ise şu anda yaşanan ekonomik kırız de fiyat artışları da o.

Görünün o ki, şu an yaşanan ekonomik saldırılar ve kuşatmalar 2019 Mart yerel seçimlerine kadar devam edecek. Türkiye Mart ayına kadar nasıl dayanacak bilinmez ama, kamu kaynakları iyi kullanılmaz israf devam ederse komşu Yunanistan gibi İMF’ nin kapısı çalınacak gibi.

Bakınız, Suriye de çatışmasızlık sağlanmasında etkin rol alan Türkiye güç dengelerini bir taraftan değiştirirken, bir taraftan da katil ABD ye karşı PKK ve PYD ye karşı sınıra yönelik oluşabilecek tehditler için sevkiyat yapıyor.

Evet. bir taraftan ekonomik kuşatma, bir taraftan sınırda yaşananlarla zor günler geçirsek de, aziz millet biraz daha dayanacak ve dayanmalıdır diye düşünüyorum.

Korkarsak Devletimize sahip çıkmazsak kayıp etmeye mahkum oluruz.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları