Erol KARA

VALLA BU VALİ TÜCCAR GİBİ, HELAL OLSUN

Erol KARA

Memleket ve millet hesabına yapılan bütün hayırlı işler aziz Milletin nezdinde hep kabul görür.

Şehirler için yapılan hayırlı yatırımlara omuz vermek yerine fitne fesat üretmek insani olmasa da, bulunduğumuz şehirde çok güzel gelişmelere tanıklık ediyoruz.

Gelişmeye müsait olan bir ilde, Öfke, nefret, kin, kıskançlık, üzüntü, hırs, azim, sabır gibi duygular iyi yönetilmezse, şehir zarar görür.

Bakınız Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleriyle yabancı yatırımcıların Elazığ’a gelip çeşitli branşlarda yatırım yapmayı düşünmesini, ben tarihi bir fırsat olarak algılıyorum.

Yatırımın gelmesi için mücadele veren, belki insana güven noktasında yanıltılan Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın genç ve yeni vali olması şehir için büyük bir avantaj.

Şehrin Milletvekilleri de, yatırımcı müdürleri de Vali Çetin Oktay Kaldırım gibi tüccar zihniyeti ile hareket etmeli. Düşünün ki bir zamanlar tecrübesiz vali olarak yadırganan il Valisi şimdi Arap yatırımcıları şehre getirip yatırım noktasında zemin hazırlıyor ve tecrübesiz ve acemi denilen Vali şimdi, sadece yatırımlar noktasında değil şehirde bulunan tarihi ve kültürel mirasın korunması noktasında önemli girişimlerde bulunuyor.

Şimdiye kadar tescillenmemiş ürünlerimizin tescilli için çaba harcıyor, Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’ ın Harput için yaptığı özverili çalışmalara omuz veriyor.

Kısacası var olan mirasın üzerine oturmadan ilimizin marka şehir olması için şehrin kanat önderleri ile hem Ortadoğu, hem de Avrupa nın bir çok ülkesinde AR-GE çalışması yaptırıyor.

Özetle, allayıp pullandırdığımız tecrübeli valilere “Akıl yaşta değil, baştadır.” Sözünü hatırlatırcasına çok ciddi yatırmların şehre gelmesi için çaba gösteriyor.

Bakınız ; İnsan dünyaya imtihan için gönderilmiş. Sadece ilim öğrenip iyi ameller işleyerek cennete gider. İnsanın yeteneklerini geliştirip dünyada başarılı olması, insana ve bulunduğu yöreye faydalı olması, akıl ve duygularını yöneterek ebedî hayatını kazanması aldığı eğitime; aklını, öfkesini ve duygularını iyi yolda kullanmasına bağlıdır.

Sayın Vali’de bir röportajımızda sağ eline kalbinin üzerine götürerek,” Allah cc. Kalbimi biliyor. Samimiyetimi biliyor. Şehre gelen yatırımları Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyorum. Bu şehir her şeyin iyisine layık.” Demesi, yakın gelecekte bu şehrin daha birçok alanlarla tanışacağına işaret.

Üniversite arazisi konusunda şehirde farklı seslerin gelmesi üzerine il valisi olarak,” Şehrin kısır tartışmalardan şehrin çıkması lazım. Şunu da karar verilebilir. Üniversite nin gelişimini önemsiyoruz. Üniversitenin gelecek vizyonu stratejileri açısından önemli olduğu noktasında bir ortak zemin oluşursa, araziler verilmeyebilir. Firma talep etti diye böyle bir katı tutum içine kimsenin olması da beklenemez. “ demesi, yatırımlan noktasında ne kadar samimi ve içtenliğini gösteriyor bizlere.

Şehrin şunu anlaması lazım. Vali  Çetin Oktay Kaldırım bir kere Özel idareye ait taşınmazları diğer valiler gibi satmıyor, vitrine oynamıyor, tüccar gibi sanki kendi kesesine yapar gibi şehre hayal bile edilmeyen yatırımların gelmesi için çaba gösteriyor, yabancı yatırımcıların şehre gelmesi noktasında belki de bütün şimşekleri üzrine çekerek, kendi yolluna mayın döşüyor ama yapılanları Allah ın rızası için yapıyor.

Yanlış anlaşılmasın, kalıplaşmış cümlelerle savunma yapmıyorum. Lakin, biraz mantıklı, biraz vicdani olunması açısından söylüyorum bize tüccar zihniyetli vali lazımdı.

Öyle yeni gelin gibi oturup, parmak uçlarına bakan değil. Geleceği gören, öfkeli olmayan, şehri ve şehir insanını kucaklayan biri lazımdı.

Şimdi biz il valisine bu girişimleri ile öfke değil, saygı göstermeliyiz. Yanında hep birlikte kol, kola ona omuz vermeliyiz.

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları