Erol KARA

UNESCO NEDİR BİLMEZDİK, YANILMAZ'A ALENİ TEŞEKKÜR

Erol KARA

Seçim havasına kapılıp giderken Elazığ’ın binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla açık hava müzesini andıran tarihi Harput Mahallesi‘nin UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine girdiğini pek fazla yazıp çizemedik.

 

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Harput’la ilgili bilgi ve dokümanları doğru zamanda doğru bir şekilde yetkililere aktarması neticesinde. Harput belki Türkiye tarihinde en kısa zamanda yapılan çalışmalarla UNESCO’nun Dünya Geçici Miras Listesine aldı. 

Sayın Belediye Başkanının yurt içinde ve yurt dışında konu ile ilgili birçok çalışma yaptığını biliyorduk. Lakin bu projenin bu kadar erken hayatta geçeceğini tahmin etmiyorduk.

 

Harput un UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine girmesinde emekleri olan Başta Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a, KUDEB Başkanı Kadir Atıcı’ya, Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan’a binlerce defa teşekkür ederim. Belki geç kalmış bir teşekkür ama hakkı teslim etmek adına minnet ve şükranlarımı iletiyorum.

 

Teminim o ki, Sayın Yanılmaz Harput’un kalıcı listede yer alması için daha çok çaba gösterecektir. Harput’u inşallah dünyada tanınan, kültür erbabının gelip ziyaret ettiği, tarihe dair bilgi ve dokümanlarını aldığı bir yer haline getirecektir.

Çünkü Yanılmaz, hep ilkleri yaptı yaptırdı bu aziz şehre.

 

Bakınız son bir kaç yılda Harput’tun hak ettiği değeri gördüğünü yakinen takip ediyoruz. Virane olan Harput, her anlamda hak ettiği yere geldi desek yeridir.

 

Çünkü mezarlıklar şehri olan bu tarihi bölge Kültür bakanlığı, Valilik, Üniversite ve Belediyenin destekleriyle ayağa kalktı.

Belediyenin özellikle KUDEB’in katkıları ile  Harput’ta  gözle görülür bir değişim görülerken  Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın evladı gibi baktığı bu tarihi alana verilen önem vatandaş tarafından da büyük memnuniyetle karşılanıyor.

Söz Belediye başkanından açılmışken geçtiğimiz gün Elazığ’a getirilen ELBÜS’lerin tanıtımı sırasında Sayın Yanılmaz’ın gözlerinin içinin güldüğünü yakinen gördüm. Yanılmaz, Dünyada ilk olan bir projenin Elazığ ‘da hayatta geçmesinden duyduğu memnuniyeti hem sözleriyle hem gözleriyle anlatmaya çalışırken, elektrikli ve tasarruflu bu aracın avantajlarını ifade ederken adeta kendinden geçiyordu.

Yanılmaz’ın ELBÜS’ler le şehir turu sonrası büyük önem verdiği CİP mesire alanına geçmesi ise, buraya verdiği önemi anlatıyordu.

Fetih Sekin mesire alanından sonra, CİP mesire alanının faaliyete geçmesi şehir insanına nefes aldırdı. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz huzur bulduğu önemsediği bu alanı da tanıtırken heyecanlanması dikkatlerden kaçmazken, ”Mücahit Yanılmaz bu şehre ne yapmış” diyenlere adeta CİP ve Fetih Sekin mesire alanını adres gösteriyordu.

CİP mesire alanı belki de bölgenin en modern disiplinli ve bakımlı parklarından biri. Alana gelenler için her şey düşünülmüş, ailelerin rahat edebileceği oturma alanları, otopark, Mescit, Voleybol, Basketbol, Futbol ve otoparklardan oluşan devasa bir tesis emeği geçenlere binlerce teşekkür ederim.

Evet Belediye hizmetlerini ve Belediye Başkanına karşı “ölçüsüz” ve alabildiğince “insafsız” bir “karalama” içinde olanlar, bu hizmetleri göz ardı etmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Çünkü Harput’tun UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine girmesi ve şehri iki mesire alanı kazandırılması bana göre çok anlamlı.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları