Erol KARA

TRUMP SAMİMİ DEĞİL

Erol KARA

İstanbul seçimleri bitti lakin Türkiye’ye rahatlık yok. Yaşayıp göreceğiz, içten ve dışarıdan gelen toplu saldırılarla Türk siyaseti ciddi etkilenecek belki de bütün bildiklerimizi unutacağız.

Belki, Türk siyasetinde taşlar tamamen yerinden oynayacak.  CHP’nin zafer olarak gördüğü seçimler kendisine hayır etmeyecek.

Evet ülkemize rahatlık yok.

Doğu Akdeniz de yaşananlar, Balkanlarda ABD’nin yeni üs kurması, Suriye rejiminin TSK ya saldırması, PKK’nın son aylarda yoğun saldırıları, Libya ve Yunanistanın durduk yere “Nota” vermeleri ile anlaşılan bize bu Coğrafya da rahatlık yok.

Dış politikada herkes kendi çıkarına bakarken, katil Trump’un Japonya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği samimi pozlar hiç de inandırıcı ve samimi değildi.

Çünkü Amerika Birleşik Devletlerinde daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi üç devlet var.

Bunlar Beyaz saray, Pentagon ve CİA’dan oluşuyor.

Trump Japonya da verdiği samimi pozların arkasından hemen Beyaz Saray bir açıklama yaparak F-35 konusunda ki kararlılıklarını sürdürdüklerini açıkladı.

Kısacası Turmp kukla ve aslında resim olarak var. Amerika’yı idare eden Pentagon.

Bakınız, büyük tarihçiler hep yazar“İngiltere yazar ABD oynar”aslında bu çok doğru bir söz. 

F-34 ve Patriotların Türkiye’ye verilmemesinin arkasında İngilizler var.

İngilizler Türk siyasetinde ve savunma sanayide küresel ölçekli ülkelere baskı yaparak Türkiye’nin her alanda zor a sokmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Ayrıca Türk siyasetini dizayn etmeye çalışan ülkelerin başında geliyor.

Türkiye de kriz çıkarmak için figüranlarını kullanarak iç karışıklığı sağlamaya çalışıyor. Bu tarih boyunca hep öyle olmuştur.

Yani İngilizler, Türkiye de hep mezarlığın üstüne gök delen dikmeye çalışmış PKK, DHKP-C ve FETÖ gibi terör örgütlerine destek çıkmıştır.

31 Mart seçimleri ve 23 Haziran seçimlerinin iyi okunması gerekir. Ak Parti ve CHP sonuçlara bakarak övünüp dövünürken uluslararası konjektör de Türkiye çok şey kayıp etmeye devam ediyor.

Ne katil Trump’un samimi pozlarına, ne de Rusya’nın verdiği ES-400’ler ile Rusya’nın samimiyetine Türkiye’nin inanmaması gerekir.

Rusya’nın tarih boyunca asıl hedefi boğazlar ABD’nin ise Golan tepeleri ile birlikte Ortadoğu da Siyonist İsrail ile birlikte yeni bir Amerika kurmak.

Başa dönecek olursak, iç siyasete ara verip, dış politikayla meşgul olmazsak akıbetimiz dünden daha kötü olur düşüncesindeyim.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları