Erol KARA

TEŞEKKÜRLER SAYIN VALİ

Erol KARA

Gezin’de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait, hazar gölü kampı ve dinlenme tesisleri, sağlık ve güvenlik eksiği gerekçesiyle  Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla mühürlenerek kapatıldı.

Ne üzüldük (!), ne üzüldük hiç sormayın…

Yıllardır Diyarbakır Büyükşehir belediyesi tarafından eğitim merkezi (!) olarak kullanılan tesisler, PKK’nın çocuk eğitim kampı olarak biliniyordu. Sözde Büyükşehir Belediyesi dinlenme ve eğitim kampı olarak bilinen alan da, PKK’nın marşları gece gündüz çalınırken,  çevrede bulunan yazlıkçıların şikayetleri hep sonuçsuz kalıyordu.

Bugüne kadar hiçbir valinin cesaret edip kapatamadığı kamp Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleriyle kapatıldı.

Bravo sayın vali Bravo…

Elinize, kolunuza sağlık…

Yıllardır “Ton”lar farklı olsa da “don”lar hep aynıydı.

Uzaktan hep izleyen valilere de bu cesaret örneği kapak olsun.

Ama o valilerin de hepsi ne hikmetse,  “bir melek gibi geldi bir nefes gibi gitti.”

Kimisi özel idareye ait taşınmazları sattı, kimisi sabah namazı süt dağıtıp ayak parmaklarına baktı, kimisi koalisyon hükümetleri döneminde sabah gümüş öğlen altın yüzük takarak tahkiye yaptı.

Kimisi Akgün otelde FETÖ ye övgüler yağdırıp, hazineye ait arazileri hainlere verdi. Kimisi Harput’ta kendine ait konak yaptırıp sonrada muradına ermeden göl kenarına tayin oldu.

Evet, yıllardır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait tesislerin PKK’nın çocuk eğitim kampı olduğunu Elazığ da ki bütün gazeteler yazıp çizmesine rağmen kimseden “Çıt” çıkmadı.

Bu milletin yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesi verdiği böylesi bir bıçak sırtı süreçte yaklaşık 20 yıldır valilerin bu tesisi kapatmaması veya ilgilenmemesi sizce tesadüfümdür?

Bilmiyorum…

Asla tesadüf değildir.

Her gelen Vali koltuğum sallanmasın diye arkasına döndü.

Arkasına döndü ama hesap günü herkes susacak; ellerimiz, dillerimiz, ayaklarımız, gözlerimiz konuşacak!

Kimse hiçbir şeyi inkâr edemeyecek! 

Kriptonun kriptosu deşifre olacak! 

Evet, bir kez daha vali Çetin Oktay Kaldırım’ı tebrik ediyorum. Büyük bir cesaret örneği göstererek, yıllardır yapılamayanı yaptı ve PKK’nın çocuk eğitim kampını kapatırdı.

Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı başını nereye vurursa vursun. Amacından uzak olarak kullanılan kamp faaliyetleri bu kez sert kayaya çarptı.

Allah cc  Çetin Oktay Kaldırım’dan razı olsun.

Gönlünü genişletsin, anlayışını keskin, sözünü etkili kılsın. Onu Faruk kılsın. Onu şerlilerin şerrinden emin eylesin. Onun eli ile zalimleri cezalandırsın ve mazlumlara yardım etsin.

Ehliyet ve liyakatten ayırmasın.

 Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları