Erol KARA

SUİKASTÇI AVRİL HAİNES İŞ BAŞINDA 

Erol KARA

Elperyal savaşlar devam ediyor.  İran da Nükleer bombaların piri olarak bilinen Fahrizade’nin öldürülmesinden sonra bu kez de İran Devrim Muhafızları Komutanı Muslim Shahdan' nın Suriye-Irak sınırında insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürülmesi ile İran’a İsrail den bir kez daha açık mesaj verildi. 

Evet ; Ülkelerin  milli güvenlik stratejileri coğrafyanın ana eksene oturtulduğu doktrinler bütününden oluşur.  

Diğer uluslar gibi İsrailli yöneticiler ve askerler de kendi milli güvenlik önceliklerini belirler ve hatta küresel ölçekteki gelişmelere bağlı bir dönüşüme tabi tutarken en çok göz önünde bulundurulan unsurun “coğrafya” olduğu gerçeğini unutmazlar. 

İran yıllardır İsrail ve ABD’ye karşı müdahaleye zorlanıyor.  Kasım Süleymani sonrası İranlı nükleer fizikçi ve füze çalışmalarıyla bilinen Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin Tahran’da suikast sonucu öldürülmesi ve Devrim Muhafızları Komutanı Muslim Shahdan' nın İHA’larla katledilmesi ile emperyal savaşların Ortadoğu da suikastlarla devam edeceğini gösteriyor.  

Şimdi iki ülke birbirlerinin cellatları için bıçakları, kendi topraklarında bileniyor. 

Dikkat ederseniz Siyonist katil İsrail, ABD, İran yakınlaşmasını  engellemek için Joe Biden başlamadan hemen İran gerilimini yükselterek İran’ı karşı müdahaleye zorluyor.  

Evet bir dönem İsrail, İran ile kozların Türkiye de paylaşmak istedi Ama MİT buna izin vermedi.  

Ancak İsrail in “GİDON” timleri İran da ve Irak da kendi elemanlarıyla tereyağından kıl çeker gibi başarı ile suikastlarını yaparak Dünya ya gözdağı vermeye devam ederken, İsrail, Joe Biden daha göreve başlamadan İran ‘a yaptırımların artması ve  açık müdahalenin yapılması için elinden gelen bütün imkanları sahaya sürmeye devam ediyor.  

Bu arada “Dünyaya liderlik edecek ve Amerikan liderliğini yeniden kuracak” isimleri tanıtan Biden, ülkenin siyasi olarak en kritik mevkisi olan Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’ne Avril Haines’ı getirdi.  

Avril Haines kimdi neden getirildi sorusunun cevabı çok uzun. Ancak Joe Biden bu isimle Dünyaya adeta “Akıllı olun” mesajı verirken,  Barack Obama’nın başkanlık döneminde Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Haines, oldukça tartışılan bir isim olduğu gibi Haines, Obama döneminin suikast planlayıcısı olarak biliniyor 

Daha önce CIA’de de başkan yardımcılığı yapan ve görevi süresince özellikle ABD’nin Orta Doğu faaliyetlerinde tepki çeken kararlara imza atmış olan Haines’ın, şimdiden yeni Orta Doğu politikasını şekillendirmeye başladığı konuşuluyor. 

Obama hükümetinde görev yaptığı süre de “suikast planları uzmanı” olarak tanınan bu isim, Orta Doğu’daki birçok suikast görevine attığı imzalarla biliniyor. Resmi kayıtlara göre Haines, Afrika ve Orta Doğu'da binlerce masum sivilin de öldürüldüğü 1878’den fazla suikast operasyonunun planlanmasının arkasındaki isimlerden biri olarak öne çıkıyor. 

Ezcümle : ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’ne getirilen Avril Haines’ in 

gelişi ile Ortadoğu yine kaynayan kazan gibi fokur fokur kaynayacak ve bu kez liderler hatta ana muhalefet liderleri hedef alınarak iç karışıklığa zemin hazırlanacak gibi. 

Bu konuda Türkiye’nin çok dikkatli olması gerektiğine işaret etmek istiyorum. Çünkü Joe Biden’in Türkiye de Ana muhalefet partilerini önemseyip daha sonra birilerini suikasta kurban götürüp iç karışıklığı sağlamaması içten bile değil. 

Ancaaak. Türkiye’nin bütün olasılıklara hazır olduğunu da unutmayın. Selam dua ve bilgi ile kalın. 

 

Yazarın Diğer Yazıları