Erol KARA

SİYASETTE LİYAKAT TUTMUYOR, BAZEN İHANET TUTUYOR

Erol KARA

Siyasete tutunmak için liyakat ve sadakat önemli değil ahbap çavuş ilişkileri önemli.

İyi bir eğitim almışsın, iyi bir hatipsin, temayül yoklamasından birinci çıkmışsın, iyi bir çevren var, görev aldığın partide en çok sen çalışmışsın, görevden kaçmamışsın, Profesörsün, zengin iş adamısın bunların hepsi hikayeee.

Asl olan ne biliyormusunuz?

Genel başkanın A Takımı ile ikili ilişkiler, ve hep birlikte en güzel yemeklere gidip ailevi ilişkileri sıkı tutmak.

Yani güzel yemeklerde bahsini ettiğim o A takımı ile birlikte olmak,   yemekler yemek, hediyeleşmek.

İnanın onun dışında âlemi cihan olsanız bu memlekette Milletvekili olamazsınız.

Haa bunları yapıyorsanız geçmişiniz FETÖ’cü de olsa hiç önemli değil. Düşünün ki devlet ve millet olarak FETÖ’ye karşı topyekûn sözde mücadele halindeyiz, öte taraftan Fettulah’ı ziyaret  edenler Milletvekilleri listelerine yer alabiliyor.

Şimdi nerede kaldı sizin samimiyetiniz, nerede kaldı sizin adaletiniz, nerede kaldı, 15 Temmuz naraları atmanız.

Ben böyle kara düzenin taaa.. demiyormusunuz şimdi.

Evet işte bütün mesele bu.

 

Türkiye Siyasette, Bürokraside kısacası devletin bütün kademelerinde Liyakati, sadakati ön planda tutmuyor ikili ilişkiler ile yandaşlarını en önemli kademelere yerleştiriyor ve bunlarla ülkeye yön vermeye devam ederse işte böyle itirazlar ortaya çıkar, İşte böyle tepkiler ortaya çıkar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza ile belirlenmesine ilişkin olarak “FETÖ’nün siyasi ayağı varsa, seçmen ayağı da vardır. İmza verenler araştırılsın” derken, akıllara FETÖ ile birlikte fotoğrafı olan milletvekilleri geldi.

AKP’li milletvekilleri, 2012’de Boston’da Gülen cemaati tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri’ programına katılmış, o tarihte 12’si de milletvekili olan grup Pensilvanya'ya da giderek Fetullah Gülen ile de görüşmüştü. Birlikte ikindi namazı kılan vekiller, hatıra fotoğrafı da çektirmişti. Ziyarette kadın vekillerin başlarını kapatmaları da dikkat çekmişti.

Ziyarete giden isimlerden 4'ü hariç diğerleri 2015’te yapılan iki seçimde liste dışı kalmıştı. Pennsylvania’ya giden milletvekillerinden İlknur İnceöz, Vedat Demiröz, Bayram Özçelik ve İsmail Tamer halen Milletvekili bulunuyor ve 4’üm de yeniden aday oldu. Fotoğraftakilerden AKP Giresun eski Milletvekili Adem Tatlı; AKP Siirt Eski Milletvekili Arif Demirkıran , AKP Tokat eski Milletvekili Dilek Yüksel, AKP Trabzon eski milletvekili Safiye Seymenoğlu ise adaylık başvurusu yapmadı. Fotoğraftaki bir diğer eski AKP'li milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise 15 Temmuz'dan sonra FETÖ' den arandığını öğrenince yurtdışına kaçmıştı.

Yahuu buna demek şimdi.

İspatı vücut budur işte...!

Gerçekler bazen acıdır...!

Hem liyakattı ön planda tutmuyorsunuz, hem bizim olmayanlar bunlar dediklerinizi Milletvekili adayı gösteriyorsunuz, Hem de “Hikmet”i önemsemeyen Milletvekili adayları sanki işportacı cazgırlara benziyor çoğu zaman diye homurdanıyorsunuz.

Olmuyorrr.

Olmuyor.

Halkla dalga geçmek, iradeye saygısızlık değil mi bu?

Sahi bu ne?

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları