Erol KARA

ŞERİFOĞULLARI 8. AYINI TAMAMLADI

Erol KARA

Siyasette Belediye başkanlığı ve Milletvekilliği dua ile istenen bela gibidir.

Bakınız ; kamu sorumluluğu’nu üstlenmek konusunda muhteris olmayan siyasetçiler, hep dik yaşar hiç bir yerde yıkılmaz.

Ama, “kibir” hastalığına karşı “Tevazu” ilacı ile nefislerini tedavi etmeyenler, “Şehvet” i “edep”le terbiye etmeyenler yerle yeksan  olup giderler.

Bence siyaset yapanların Hz. Ömer’in hayatını iyi okumaları gerekir.

Çünkü Hz. Ömer’in hayatında “Kibir” Tevazu” ve “Şehvet ile edep’ i” terbiye etmenin ne kadar önemli olduğu bizlere anlatır.

Evet söz Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliğinden açılmışken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve ekibini 8 aylık bir süre içinde hizmetleri değerlendirip cahil ve zalimler sınıfına girmek istemem.

Görünen o ki, her şeyin hayırlısını temenni ederek sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebesi ve yol arkadaşı olmak isteyen Şerifoğulları, Sayın Mücahit Yanılmaz’dan aldığı Bayrağı daha ileri götürmenin çabası içinde.

Henüz işin başında olan Şerifoğulları geçmişte ki başkan şöyle yaptı da, bu onun için böyle oldu diye düşünmemesi gerekir.

Çünkü, geçmişe yönelik akıl yürütmeler her zaman fasittir.

Kimseye bir faydası olmaz. Kimse Allah’ın iradesine yön veremez. Çünkü Allah’ın rızasına talip olarak görevi kabul etti.

Ayrıca birilerinin bu şehirde siyasetin dilini bünyesini değiştirmesi gerekir. Bu bence Şahin Şerifoğulları olmalı.

Çünkü babası gibi siyasetin mutfağından gelmiş eğitimi, bilgi birikimi, sadakati ve duruşu ile gelecek vaat eden Şerifoğulları, yakın geleceğin en önemli siyasi kimliklerinden biri olacağa benziyor. Çünkü birilerinde ona karşı daha şimdiden hazımsızlığın başladığını görüyoruz.

Henüz işin başında olan Şerifoğulları’nın alması gereken uzun bir yol ve uzun soluklu bir mücadele var.

Çünkü şehir çok bir zor şehir.

Siyaset kavramlarını da, kurumlarını da iyi düşünmesi gerekir.

Yapacağı hizmetlerde insanların kaderine değiştiremez bu kulların haddine düşmez Allah’ın takdiridir ama, hoş bir seda bırakabilir.

Şerifoğulları zor bir imtihandan geçiyor. Ama, Allah’ın nasıl bir imtihan edeceği belli değil.

Lakin, her kaş çatandan korkmayan, Şahin Şerifoğulları, sırtlanlara alıştık kargadan mı korkacağız mesajları vererek, bulunduğu alana pozitif enerji vermeyi ihmal etmeyip beden dilini ve sözlerini iyi seçerek siyasetin mutfağından geldiğini hissettirmeye başladı.

Bakınız: Aslında değişmesi gereken başımızdaki idarecilerden çok biziz. Eminim ki biz değişirsek, yüce Allah içimizden birini elbet yönetici olarak bizlere armağan edecektir.

Evet şehir hizmet bekliyor…

Bu ülke hizmet bekliyor.

Eğer gaflete düşersek, işleri zorlaştırırsak, seçtiklerimize hakaret ve iftira atarsak, dertli yaşamak için çaba gösterirsek, Mahşer kurulmadan, cehenneme postalıyor! Savunma almadan mahkûmiyet verirsek işte o zaman seçtiklerimizden kuru bir hizmet görürüz.

Bu ölçüsüzlük, duyarsızlık, duygusuzluk, kırıp dökme alışkanlığını yapanlara nispet Türkiye’nin en genç belediye başkanlarından biri olan Şahin Şerifoğulları eminim dik duracak hiçbir yerde yıkılmayacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın talebesi yol arkadaşı dava arkadaşı olduğunu unutmayacak, yıllar sonra Elazığ siyasetinin en aranan simalarından biri olacak ve Cumhurbaşkanımızı ve onu seçenleri mahcup etmeyecektir.

Belediye başkanlığı dua ile istenen bela gibidir desek te, biz sayın başkana gelecek o belanın karşısında durup onun yanında hep olmaya devam edeceğiz.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları