Erol KARA

ŞEHİR HASTANESİ KİMİN ESERİ

Erol KARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ‘ın en büyük hayallerinden biri olan Şehir hastaneleri, birçok ülkedeki sağlık projelerinde uygulanan kamu-özel işbirliği modeli, Türkiye’de de hız kazandı. 

Sağlık Bakanlığı, kamu özel işbirliği modeli ile Türkiye de 31 Şehir hastanesi inşasına başlarken bu imkandan nasibini alan Elazığ, şanslı illere arasında yer alıyor. Şehrin doğusunda kurulan Şehir Hastanesi devasa ve heybetli görüntüsü ile görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Elazığ Şehir hastanesi projesi gündeme gelirken en büyük mücadeleyi dönemin Ak Parti Milletvekili Şuay Alpay verdi. Alpay bu dönemde bütün eleştirileri ve çirkin iftiralara rağmen bu projeden vazgeçmeyerek, Sağlık bakanlığına yatağını yorganı sererek, projenin hayata geçmesi için adeta canını ortaya koydu.

Dönemin sağlık Bakanı Elazığ gezisi sırasında, bütün siyasetçilerin gözlerini içine bakarak, ”Şehir Hastanesi Sayın Şuay Alpay’ın girişimleri ile hayat buldu. Alpay dan olmasaydı bu proje başka ille kayacaktı” sözlerini dün gibi hatırlıyorum  

Topluma sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde verilmesini amaçlayan bu yeni modelden Elâzığ’ın da faydalanması gerekir fikri, tamamen Şuay Alpay’ın çabası ile girişimleriyle hayat buldu.

 “Yap-işlet-devret” modeliyle yapılan Elazığ şehir hastanesi kamunun üzerindeki yük hafifletirken binlerce kişiye de istihdam sağlayacak bir bacasız fabrika olarak değerlendiriliyor.   

Bize Şehir hastanesini kazandıran ve şu an Milli Savunma Bakan yardımcısı olarak görev yapan Şuay Alpay, Çoban kulübesinde Padişah Rüyası görenlerden hiç olmadı. O dönem kendisi için atılan iftiralara cevap vermediyse “Ceffel kalem etmek’ den kaçındıysa bu onun efendiliğinden kaynaklandı,

Derdim fincancı katırlarını ürkütmek değil. Derdim,  siyasi madrabazlara da, ölçüsüz dengesiz konuşanlara da, ıkınıp sıkılanlara da, ne yazacağını bilmeyenlere de, Elazığ şehir hastanesinin Şuay Alpay ‘ın eseri olduğunu hatırlatmak.

Evet Şehir hastanesi tamamlandığında tüm ölçüleri ayağa düşürenler ne diyecek? Merak ediyorum.

O siyasi madrabazlar kendini bilmez “Zevahiri kurtarmak” adına mendil sallayıp oyuna kalkanlar ne diyecek merak ediyorum.

Şehir hastanesi inşaatı hızla ilerliyor. Daha şimdiden küçük bir ilçe görünümü veren Şehir hastanesi inşaatında yaklaşık bin kişi çalışıyor. 24 Saat esasına göre vardiyalı çalışmalar devam ederken, Sel önünden kütük kapmaya çalışanlar daha şimdiden Hastane ile ilgili mırıldanmaya başladı. Projeyi kendisine mal etmeye çalışanların “Züğürt tesellileri” beni kesmiyor lakin, tarihe tanıklık eden biz gazeteciler mırıldanan Eyyam Dümbeleklerini yakinen tanıyoruz.

Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Sayın Alpay Elazığ ‘ın çift okeyinden biri. Şehir hastanesi ise, gelecek 50 Yıllın en önemli eserlerinden biri.

Mevlana’nın güzel bir sözü ile yazımı bitirmek istiyorum.

KAMİL ODUR Kİ KOCA DÜNYADA BİR ESER,ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER.

Selam olsun Şuay Alpay sana selam olsun. Allah'ın güç ve kudreti üzerine olsun.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları