Erol KARA

SAĞOL SAYIN VALİ  MÜTEŞEKKİRİZ SİZE

Erol KARA

Niyeti iyi olanın akıbeti hayır olur derler. Niyet hayır ise yaptığın işin bereketi olur der büyükler.

Yıllardır tanıtım noktasında güçlük çeken Elazığ, son birkaç yıldır Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleriyle, kayıp kültürel değerler ile tanışıp hak ettiği yere gelmenin haklı gururunu yaşamaya başladı.

Harput’ta, Sivrice de ve son olarak Baskil tarafında insan yüzü görmemiş kanyonları ortaya çıkaran Vali Çetin Oktay Kaldırım, şehrin turizmde söz sahibi olması için büyük çaba gösteriyor.

Açıkça konuşmak gerekirse, yeni keşif edilen kanyonlar bu şehir de yıllarca yan gelip yatan valilere örnek oldu. Yıllarca valilik yapıp bu kanyonlardan habersiz olan gününü gün edenlere ders oldu.

Ahaa, şimdi gözümüz vali gördü desek her halde abartı olmaz.

Bu şehir, ismini o kuruma, bu kuruma vererek gününü zenginlerin ziyafet sofralarında geçirip siyasetçilerin elini bırakmayan valileri çok gördü.

FETÖ’cülere taşınmazları satıp FETÖ’nün davulunu çalanları, çok gördü.

Özetle her gelen saltanat içinde o köyde, bu köyde festival havasında karşılanıp davul zurna ile gönderildi.

Kimsenin şehrin turizmi ile ekonomisi ile kayıp ve saklı değerleri ile işi olmadı. Her gelen ne kadar uzun süre kalabilirim onun hesabını yaptı.

Bakınız, Valilik makamı devletin temsilcisi olarak bilinir. O makam sabır, vicdan, liyakat erbabı ve çalışkan insanların yeridir.

Yıllarca Elazığ ‘da Polislik yapan sonra tayin olan İrfan Akdeniz’in bir sözü aklıma geldi.

Derdi ki, “Elazığ ve Malatya da memurluk yapar dik gidersen, hiçbir yerde yıkılmazsın.”

Evet, bu sözün üzerine ne denir bilmem ama niyeti hayır olan, çalışkan, dik duran valilerin akıbetinin çok iyi olduğuna çok şahitlik ettik. Tembellik yapanların ise Ankara da bin masaya mahkûm edildiğine şahitlik ettik.

Özetle Vali Çetin Oktay Kaldırım gibi şehrin var olan kültür ve turizm değerlerini, ekonomisini gün yüzüne çıkarmak için çaba gösteren hiçbir vali ile bu şehir tanışmadı.

Bakınız; Vali Cetin Oktay Kaldırım’ın çabalarıyla Keban ve Karakaya barajının bağlantısında ortaya çıkarılan Saklıkapı  ve Kara leylek Kanyonu sektörel bazda ele alınacak olursa, bu şehrin önünü açacağına benziyor.

Ekonomisi, inanç turizmi, kayak turizmi ve Tarihi Harput ile anılan bu aziz şehir, gizli kanyonların ortaya çıkarılması ile eminim gelecek yıllarda bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olacak.

Başa dönecek olursak bu işler yan gelip yatma ile olmaz. Valilik sabır ve vicdan meselesi dedik.

Evet çaba göstermezseniz sabır ile yoğrulmazsanız hayır ile yad edilmezsiniz.

Bu konuda şehir olarak Vali Çetin Oktay Kaldırım’a müteşekkiriz.

Daha şimdiden Elazığ'da Keban ve Karakaya Barajı’nın bağlantısında bu yaz keşfedilen turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülen 9 milyon yıllık geçmişe sahip Saklıkapı ve Kara Leylek Kanyonlarında ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Eminim önümüzdeki yaz bu bölgede gerekli çalışmalar yapılacak ve Elazığ turizmde hak ettiği yeri alacaktır.

Eline koluna yüreğine sağlık sayın vali iyi ki varsın.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları