Erol KARA

MÜSİAD'A YAKIŞMADI

Erol KARA

Türkiye Baroları Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun milli meselelerde takınmış olduğu ”Millî Duruş” hem baroları hem de PKK ve FETÖ sevicileri rahatsız etti.

Türkiye Barolar birliği yönetiminin genel kurul çağrısını reddetmesinin ardından Barolar birliğine karşı idari dava açılması ve suç duyurusunda bulunulması karşı eylem planı devreye sokulması Feyzioğlu’nun Milli duruşundan kaynaklandığını gösterdi.

Cumhurbaşkanı ile Metin Feyzioğlu arasında geçtiğimiz yıllarda yaşanan hadisede PKK ve FETÖ seviciler adeta bayram edip Barolar birliğinin yanında olurken, Feyzioğlu’nun Devlet geleneklerini hatırlayıp operasyonlar ve TSK’nın yaptığı operasyonlara destek vermesi bizim mahallenin çocuklarını ziyadesi ile rahatsız etti.

Evet, Bugünlerde Türkiye’nin başında yine bir şeyler dönüyor.

Son gelişmeler hiç de hayra alamet değil.

Hayra alamet değil çünkü bakınız, Cem Uzan’ın Türkiye ye tekrar dönüp siyasette geri döneceğim sözleri.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havadayken konumunu paylaşan CIA'nın gölge kuruluşu olarak bilinen Stratfor'un kurucusu George Friedman, MÜSİAD tarafından Türkiye'ye davet edilmesi hiç de hayra alamet değil.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut'un da aralarında olduğu birçok ismin panelist olarak yer alacağı toplantıya ABD gizli servisi CIA'nın gölge kuruluşu olarak bilinen Stratfor Araştırma Merkezi'nin kurucusu George Friedman nın katılması kafaları karıştırdı.

2015 yılında Stratfor'daki başkanlık görevini devretse de Friedman, hâlâ Stratfor ilişkileri üzerinden gündeme geliyor.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Stratfor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçak güzergâhını paylaşan Friedman, 15 Temmuz'un önemli şüphelileri arasında bulunuyor.

Evet bu toplantıya Külliye den panelist olarak katılım hiçbir şeyi değiştirmez.

Friedman Türk halkının gözünde suçludur.

15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın yerini konum olarak bildirip esir olarak veya öldürülmesi için FETÖ ye bilgi veren bu şahsı Türkiye de ağırlamak veya konuşmacı olarak davet etmek  MÜSİAD’a hiç yakışmadı.

Özetle hem Friedman’ın gelişi, hem de Cem Uzan nın gelişi çok sıradan değil.

Evet, Devlet aklı ile insan aklı bir değil destekte, son gelişmeler hayra alamet değil.

Bakınız Cem Uzan’ın arkasında ki İngilizler bu ülkede kabul görmeyen birini ön plana atarak Erdoğan’a rakip olarak mı gönderiyor. Yoksa akıllarında başka rüya mı? var. Çok kısa sürede beli olur lakin Cem Uzan’ın gidişi de gelişi gibi olaylı olacağa benziyor.

Aziz Millet yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz. 

Uzan Türkiye den giderken arkasında neler bıraktığını herkes biliyor. Cem Uzan’ın dönüşünü sadece siyasi olarak değil arkasında bıraktığı malları yeniden kazanmak için geliyor.

Ama Türkiye Cem Uzan’ın bıraktığı gibi bir Türkiye değil. İngilizlerin kucağından gelip Türkiye de haram olarak kazandığı malları götürmek o kadar da kolay olmasa gerek.

Bakalım Mevla’m neyler neylerse güzel eyler.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları