Erol KARA

MÜCAHİT YANILMAZ ŞEHRE YAKIŞANI YAPTI

Erol KARA

Bir şehrin gelişmesi, inşası, kavramlar ve o kavramları hayata geçirmeye adanmış vakıflar, kurumlar ve şehrin belediyesi ile olur.

Şehirde son yıllarda gözle görülür gelişmeyi bazen bizler fark edemesek de, il dışından gelenler daha iyi fark edip görüyor.

Bakınız alt ve üst geçitlerin yanı sıra yaz aylarında şehir insanının nefes alabileceği mesire alanlarının yeniden inşaa edilmesi birilerinin bombardımanına rağmen tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Helal olsun…

Şehirde birileri bir şey yaptığı zaman sermaye, siyaset, bürokrasi, STK, medya hepsi devreye giriyor, bilen bilmeyen sadece muhalefet olsun diye gürültü çıkarmaya çalışıyor.

İhtimaller, maliyetler, riskler, toplumsal algı, din, tarih, gelenek, gelecek beklentisi gibi dinamikleri pek sorgulanmıyor, hep eleştiriyoruz.

Neymiş, ona ne gerek var. Buna ne gerek var diyerek sorunun yapısına bakmıyoruz.

Cip mesire yeri, yazın sıcak aylarında Fetih Sekin Mesire alanı gibi birkaç saat insanların modern bir yapı içinde spor bile yapabilecekleri bir alana dönüştürülmüş çok güzel yapı.

Bu memlekete hizmet yapılırken kimsenin kimseye karşı kazanacak bir zaferi yok anlayışı ile yapılıyor.

Şehre hizmet gelirken engellemeye değil, tamamlamaya ihtiyaç varken, demagoji ile vakit geçirmek çok hoş değil.

Cip mesire alanı şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Evet şehir bizim.

Kimsenin kimseye karşı kazanılacak bir zaferi yok. Elazığ Belediyesinin yaptıkları ortada. Hizmetler eksik olsa da birbirimize anlamaya çalışmamız lazım. Beklentilerimiz çok yüksek olsa da birbirimizi anlamamız lazım diye düşünüyorum.

Biraz sabırla yapılanları anlarsak, beklersek sanırım sorun kalmayacak. Şehrin sorunlarına çözüm istiyorsak sabırlı olmaktan başka çaremiz yok.

İnsan olarak dinlemeyi, izlemeyi öğrenirsek, Tekfirci anlayıştan vazgeçeriz.

Şehir insanının en büyük hatası bilmediği bir şeyin peşine düşmek. Bu bütün şehirlerde var ama, Elazığ insanı bunu çokça yaparak, var olanları görmemezlikten geliyor.

Evet söz Cip mesire alanından açılmışken, muhteşem bir yer, ve muhteşem bir açılış ile Elazığ ‘a kazandırılan Cip mesire alanı büyük bir beğeni kazandı. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a şahsim adana binlerce teşekkür ederim.

Yeni Elazığ yeni projeler ile tanışıyor.

Alemlerin Rabbi’ne hamdolsun.

O gören, duyan, bilen, hüküm sahibi olandır. Yalnız O’ndan yardım diler, yalnız O’na sığınırız. O’nun rızasının tecellisinin vesilesi olacağız. O bizi nimet verdiklerinin yoluna iletmesi için O’nun yolunda ilerleyeceğiz ve böylece gazaba uğrayanlardan olmayacağız inşallah.

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları